Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Deseti zaporedni dan naraščanja okužb. Število hospitaliziranih zaradi covida-19 na intenzivni negi padlo pod 60


Po več kot šestih mesecih je število hospitaliziranih na intenzivni negi v vseh slovenskih bolnipnicah, katerih vodilna diagnoza je covid-19, padlo pod 60 bolnikov. Nazadnje jih je bilo manj 11. septem,bra lani, ko jih je intenzivno nego potrebovalo 55. Število potrjenih okužb se rahlo povečuje že 10 dni.

Ob ukinitvi klicnega kovidnega centra je vlada predstavila podatke o njegovih aktivnostih: V 441 dneh delovanja je klicni center zagotovil odgovore več kot 379.000 klicateljem oziroma je odgovoril v povprečju na 860 klicev dnevno. Največ klicev je bilo v času zaostrovanja in sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Vsebinska struktura klicev se je tekom delovanja klicnega centra spreminjala. Tako je bilo na začetku največ vprašanj s področja simptomov in znakov bolezni covid-19, v nadaljevanju pa so prevladovala vprašanja s področja pogojev prehajanja državne meje, omejitev gibanja in zbiranja ter omejitev na področju ponujanja blaga in storitev. V zadnjem času pa so bila najbolj pogosta vprašanja s področja epidemiološke karantene, izolacije in ravnanja v primeru stika z okuženim, cepljenja, digitalnega covid potrdila in testiranja. Ves čas delovanja klicnega centra so bila stalnica vprašanja s področja konzularnih zadev (pogojev vstopa v druge države, tako v sosednje države kot tudi v najrazličnejše države po svetu). Več tukaj.
Rahlo naraščanje okužb

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 5.169 testov (4.445 hitrih antigenskih testov (HAGT) in 724 molekularnih PCR testov) na virus SARS-CoV-2. Izvidi PCR testov so potrdili skupno 906 okužb, kar je 18,9 % več kot teden prej, ko je bilo s PCR testi potrjenih 762 okužb. S HAGT je bilo včeraj potrjenih 827 okužb, s PCR testi pa 79 okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 25.910.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 233 covidnih bolnikov, 2 manj kot dan prej. Od vseh jih trenutno 69 potrebuje intenzivno covid nego (59 od teh ima vodilno diagnozo covid-19), 2 manj kot dan prej. Bolnišnice so včeraj skupaj sprejele 15 obolelih, odpustile pa 16 prebolevnikov. Včeraj je umrlo 5 bolnikov s covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.415 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo potrjenih 37 okužb (prejšnji teden 52). Največ okužb je bilo potrjenih v občini Celje 7, sledijo Rogaška Slatina 5, Laško 4, Solčava 4, Šmarje pri Jelšah 3, Braslovče 2, Rogatec 2, Žalec 2, Kozje 1, Ljubno 1, Nazarje 1, Polzela 1, Šentjur 1, Slovenske Konjice 1, Velenje 1, Vojnik 1.

Splošni bolnišnici Celje je po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitaliziranih 27 bolnikov (dan prej 24), katerih vodilna diagnoza je covid-19. 2 covidna bolnika potrebujeta intenzivno nego, sprejeli so 4 covidne bolnike, odpustili so 3 prebolevnike.

B.S., foto: UKC LJ