Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj o nenadejanem denarju od jackpota pravi župan Rogaške Slatine


Da novi milijonar, ki je v igri Eurojackpot zadel neverjetnih 11 milijonov evrov, smo že v petek prvi poročali na Kozjansko.info. Na nenadejan priliv v občinski proračun se je danes odzval tudi župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič.

Slatinski župan je v prvem odzivu izrazil veselje, da je lastnik srečke, ki je glavni dobitek zadela v igri Eurojackpot, oseba, ki ima stalno prebivališče v občini Rogaška Slatina ter srečnežu oz. srečnici iskreno čestital.

“To pomeni, da smo v občinski proračun prejeli neplanirana sredstva v višini 1.670.000 EUR. Kogarkoli bi vprašal, kako bi denar porabili, bi verjetno imel svojo idejo. Zato si bomo vzeli čas in najprej naredili analizo določenih projektov, preverili fazo pripravljenosti, predvsem pa njihovo izvedljivost. Osebno menim, da ne bi bilo najbolje, če bi ta sredstva razdelili na prafaktorje. Naša želja je, da predlog porabe teh sredstev oblikuje čim širši krog občank in občanov in da jih namenimo za vsebine, ki bodo zadovoljile želje in pričakovanja vseh generacij,” je povedal župan mag. Branko Kidrič. Konkretnejši načrti glede denarja od dobitka bodo na občini predstavili predvidoma v začetku marca.