Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 03. 01. do 09. 01. 2022 (vlomilec odtujil več vrednejših predmetov, voznik pod vplivom alkohola povzročil nesrečo,…)

11. 1. 2022 13:09

NASILJE V DRUŽINI
3.1.2022 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka in naznanila, da nad njo že dlje časa izvaja nasilje njen zakonski partner. V zvezi kaznivega dejanja nasilje v družini policisti še zbirajo obvestila, zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno ODT.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
3.1.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 3.1.2022 v času od 17.10 do 20.00 ure pristopil do stanovanjske hiše v kraju Zibika, kjer je z neznanim predmetom na vzvod odprl vrata panoramskega okna terase in si na takšen način omogočil vstop v stanovanjsko hišo, iz katere si je protipravno prilastil več vrednejših predmetov in gotovino. Z dejanjem neznanega storilca je za oškodovanko nastala večja premoženjska škoda. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
4.1.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je kršiteljica v stanovanjski hiši žalila bivšega partnerja, zaradi česar bo zoper njo uveden hitri postopek po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

ZLORABA OSEBNIH PODATKOV
5.1.2022 se je na PP zglasila občanka občine Šmarje pri Jelšah in naznanila, da je neznani storilec omenjenega dne z njenega Snapchat profila objavil kratka videa z intimno vsebino brez njenega dovoljenja, s čimer je prizadel njeno zasebnost. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

POVOŽENJE PSA V KRAJU VIRŠTANJ
5.1.2022 je občanka občine Kozje obvestila PP Šmarje pri Jelšah, da je tega dne v jutranjem času v kraju Virštanj s svojim osebnim avtomobilom na cesti trčila v psa in si pri tem poškodovala osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je pes po trčenju s kraja pobegnil. V zvezi dogodka policisti še zbirajo obvestila o lastniku psa.

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE
6.1.2022 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka in naznanila, da je v mesecu decembru 2021 preko spletne strani “moj.butik” naročila ženski plašč iz blaga v vrednosti 20 eur, katerega pa nato ni prejela. V zvezi kaznivega dejanja goljufije policisti še zbirajo obvestila.

POVZROČITEV PROMETNE NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA
8.1.2022 so bili policisti Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Hajnsko. Povzročitelju prometne nesreče, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča v obcestni potok in se je pri tem lahko telesno poškodoval, je preizkus alkoholiziranosti pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na OS Celje.

POVOŽENJE DIVJADI
V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

G.B. / PP Šmarje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X