Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdo bo 15. Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije?


Mlečno kraljica promovira zdravo in uravnoteženo prehrano, katere sestavni del so tudi mlečni izdelki iz najboljšega mleka slovenskih kmetij


V Mlekarni Celeia iščejo že 15. Mlečno kraljico Zelene Doline Slovenije. V letu, ko v mlekarni obeležujejo 80. let organiziranega odkupa mleka, bo naloga kraljice še pomembnejša, saj bo ob siceršnjih obveznostih dobršen del svojih aktivnosti posvetila promociji slovenske tradicije mlečnih izdelkov. V mlekarni se veselijo prijav kandidatk, ki jim je blizu kmetijstvo, narava in se veselijo komuniciranja z ljudmi ob različnih priložnostih. Razpis je odprt do 8. februarja 2022.

Največja mlekarna v slovenski lasti Mlekarna Celeia je v sklopu aktivnosti ob 80. obletnici organiziranega odkupa mleka objavila nov, že 15. razpis za izbor Mlečne kraljice Zelene Doline Slovenije. Po izjemnih odzivih v preteklih letih tudi letos upajo na velik nabor kandidatk, ki jih veseli promocija slovenske mlečne tradicije: »Iščemo ambasadorko slovenskega mleka in mlečnih izdelkov, dekle, staro od 18- 28 let, ki ji pomen zdrave, uravnotežene in lokalne prehrane ni tuj, ki ji je blizu kmetijstvo, stik z naravo in ima spoštljiv odnos do tradicije prejšnjih generacij, obenem pa z veseljem soustvarja medijske vsebine in nastopa pred kamero,« so ob objavi razpisa, ki je na spletni strani odprt do 8. februarja 2022 poudarili v Mlekarni Celeia.

Projekt Mlečne kraljice je edinstven v slovenskem prostoru, saj skozi osveščanje o pomenu zdrave prehrane daje posebno mesto mleku in mlečnim izdelkom slovenskega porekla. V Mlekarni Celeia so namreč zelo ponosni, da vso njihovo mleko že 80 let prihaja izključno s slovenskih kmetij in je brez gensko spremenjenih organizmov: »Trud in delo naše nove Mlečne kraljice bomo nagradili, saj jo čaka enoletna uporaba avtomobila znamke Peugeot, plačano celoletno delo ambasadorke mleka in mlečnih izdelkov Zelene Doline ter po meri izdelana obleka priznane modne oblikovalke Maje Štamol,« naštevajo v Mlekarni Celeia. Nova mlečna kraljica bo, kot njene predhodnice, aktivna tudi na družbenih omrežjih Zelene Doline, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, pa načrtujejo še številne ostale aktivnosti na dogodkih in sejmih, v vrtcih in šolah …

V letu 2021 je naslov 14. Mlečne kraljice osvojila Ajda Podlesnik iz Svibnega pri Radečah, ki ji je naslov, prinesel veliko novih izkušenj. Kljub razmeram, ki jih je krojil novi koronavirus, je bila na inovativen način prisotna marsikje: »Prav vsak dogodek je dodal svoj del in sestavila se je velika življenjska izkušnja, ki je nima možnosti izkusiti prav vsak. Naj povem, da je zelo zanimiv občutek, ko stopiš s fakultete in se mimo pelje avtobus, na katerem je tvoj nasmešek,« je misli ob skorajšnji predaji naslova naslednici strnila Ajda Podlesnik. 

V Mlekarni Celeia letos sicer praznujejo 80 let organiziranega odkupa slovenskega mleka v okviru Mlečne ceste, ki trenutno povezuje več kot 800 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Začetki delovanja mlekarne segajo v čas 2. svetovne vojne, intenzivnejši razvoj pa se je začel v povojnem času. Danes je Mlekarna Celeia največja mlekarna v slovenski lasti, ki odkupuje in predeluje le slovensko mleko, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. Številni izdelki nosijo tudi certifikat Izbrana kakovost Slovenija.


Prijave na izbor 15. Mlečna kraljica Zelene doline Slovenije v Mlekarni Celeia sprejemajo do 8. februarja 2022 na elektronski naslov [email protected] Več informacij o izboru je na voljo tudi na spletni strani www.mlekarnaceleia.si.