Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinska Občina in svetniki naposled pristali na vrnitev dela sredstev izgradnje Poslovnega centra Vrelec


Občinski svetniki v Rogaški Slatini so na sredini občinski seji potrdili, da bo občina Rogaška Slatina vrnila del zahtevanih sredstev, ki jih Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo terja od meseca aprila zaradi nepravilnosti v projektu izgradnje Poslovnega centra Vrelec.

Občina Rogaška Slatina je zahtevke za vračilo 357.220 evrov evropskih sredstev, ki so jih pridobili za projekt izgradnje Poslovnega centra Vrelec ves čas zavračala z obrazložitvami, da nepravilnosti pri izvedbi projekta ni bilo. Zdaj pa so se odločili, da bodo zahtevana sredstva vrnili.

Župan mag. Branko Kidrič je namreč pojasnil, da pravniška mnenja pravijo, da bi pravdanje na sodišču, kjer bi lahko dokazovali pravilnost svojih stališč, lahko trajalo dlje časa, v tem času pa občina zaradi odprtih terjatev ne bi mogla črpati sredstev gospodarskega ministrstva za ostale projekte.

Občina bo še danes gospodarskemu ministrstvu nakazala 357.220 evrov, mora pa plačati še za 74.145 evrov zamudnih obresti. Za približno dva milijona evrov vreden projekt so pridobili 1,1 milijona evrov nepovratnih sredstev, ministrstvo pa je pri vračilo predlagalo finančno korekcijo za tri postavke, pri katerih so ugotovili nepravilnosti.

Svetniki so se na sredini občinski seji strinjali, da se sredstva prerazporedijo iz postavke, namenjene za gradnjo razglednega stolpa Kristal, ki v letošnjem letu še ni bila aktivirana. Odgovora, kaj to pomeni za izgradnjo razglednega stolpa Kristal, za katerega še tako ne vedo kdaj točno bi ga lahko začeli graditi, pa niso mogli podati.

Več o zahtevanem vračilu denarja iz projekta izgradnje Poslovnega vrelca Rogaška Slatina pa smo pisali tukaj:

Slatinski svetniki bodo razpravljali o vračilu sredstev iz projekta gradnje Poslovnega centra Vrelec

E. Š.