Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 6. 12. do 12. 12. 2021 (ukradel kriptovalute, ogoljufan pri trgovanju na Facebooku,…)


PROMETNA NESREČA S POBEGOM
6.12.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Pečica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo v času, ko sta se voznika tovornih vozil srečevala in je med vozili prišlo do trčenja zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika tovornega vozila, ki je po trčenju odpeljal v smeri proti Podplatu in ni počakal na kraju prometne nesreče. V zvezi prometne nesreče policisti še zbirajo podatke.

GOLJUFIJA PRI NAROČANJU PREKO FACEBOOKA
7.12.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil oškodovanec, ki je naznanil, da je preko spletne aplikacije Facebook zasledil oglas za prodajo udarnega kladiva, ki ga je neznanec prodajal za 75 EUR. Z njim se je dogovoril, da mu ga pošlje in da ga dvigne na Petrolu v Šmarju pri Jelšah. Ko je oškodovanec paket dvignil in plačal 75 EUR je ugotovil, da je v škatli star zidak in ne udarno kladivo. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo podatke.

TATVINA KRIPTOVALUT
8.12.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil oškodovanec, ki je naznanil, da je nameraval vstopiti v svoj osebni profil na spletni strani Bitstamp. Pri tem je nevede vnesel svoje vstopne podatke in vstopno kodo v lažno spletno stran. S tem si je neznani storilec pridobil vstopne podatke in kodo oškodovanca ter s tem prevzel nadzor nad uporabniškim trgovalnim računom oškodovanca na spletni strani Bitstamp. Nadalje je neznani storilec odtujil oškodovancu večjo vsoto v kripto valutah. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo podatke.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
8.12.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Vidovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 8.12.2021 v času od 15.30 do 21.50 ure z zadnje strani stanovanjske hiše z neznanim primernim predmetom zlomil ključavnico na lesenih vratih. Tako je vstopil v notranjost in preiskal notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil za okoli 3000 EUR zlatnine. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo podatke.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
9.12.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Bodrišna vas. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču neznanega voznika osebnega avtomobila modre barve, ki je po trčenju z nasproti vozečim voznikom osebnega avtomobila odpeljal v smeri proti Šmarju pri Jelšah in ni počakal na kraju prometne nesreče. V zvezi prometne nesreče policisti še zbirajo podatke.

NEDOVOLJEN PREHOD MEJE
9.12.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali dva državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Po vseh opravljenih postopkih sta bila nastanjena v azilni dom.

VLOMI V VOZILA
V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni v dvanajstih primerih o vlomih v vozila, pri katerih so storilci na vzvod zgornjega dela sprednjih vrat vozila, z izvijačem odmaknili krilo vrat od ostrešja vozila, nakar so z rokami potegnili krilo vrat navzven ter z daljšim predmetom segli v notranjost vozila ter s potegom notranje kljuke odprli vozila. Zatem so storilci izvršili tatvino gotovine in plačilnih kartic iz denarnic, ki so bile v vozilu na vidnem mestu. Tatvine so se izvrševale v večernem času na parkiriščih, predvsem v času rekreacij, pri čemer so si storilci predhodno ogledali vozila. V zvezi kaznivih dejanj policisti še zbirajo podatke.

POVOŽENJE DIVJADI
V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

G.B. / PP Šmarje