Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oskrbovana stanovanja v Rogaški Slatini bodo novo leto pričakala pod streho


Projekt oskrbovanih stanovanj na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini lepo napreduje, saj je bila na objekt v teh dneh že nameščena streha.

Oskrbovana stanovanja v centru mesta bodo namenjena starejšim občanom, ki ne zmorejo več v celoti skrbeti zase, lahko pa ob pomoči strokovnega osebja še vedno živijo razmeroma samostojno. Stanovanja, parkirna mesta in okolica bodo v celoti prilagojena potrebam bivanja starejših, tudi osebam na invalidskih vozičkih.

Zaključek gradnje in predaja namenu sta načrtovana za jesen 2022. Pogodba z investitorjem je bila podpisana aprila letos, o čemer smo poročali tukaj.

Oskrbovana stanovanja bodo ustrezala predvsem potrebam starostnikov po zasebnosti in ohranjanju avtonomije, kakršno so imeli doma, hkrati pa jim nudijo varnost, saj je s klicnimi napravami za pomoč na daljavo ves čas zagotovljena pomoč na daljavo. Stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih bo zagotovljena tudi pomoč in možnost dodatnega naročanja storitev glede na potrebe in želje.

Kaj bo vključevala osnovna in socialna oskrba?

Osnovna oskrba bo vključevala pomoč pri bivanju (osnovno čiščenje prostorov, odnašanje smeti, postiljanje), organizirano prehrano s prinašanjem in odnašanjem pripravljenih obrokov ter pomivanje uporabljene posode, pomoč pri pranju, sušenju in likanju perila (prinašanje in odnašanje čistega in umazanega perila, pranje, sušenje in likanje posteljnega in osebnega perila).

Socialna oskrba pa bo vključevala pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in izvajanju dnevnih opravil; to je pomoč pri oblačenju in slačenju, umivanju, hranjenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb ter vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov, varstvo in pomoč pri ohranjanju družbenih stikov, in sicer vzpostavljanje družabne mreže z okoljem, prostovoljci in sorodstvom, spremljanje upravičenca pri opravljanju nujnih obveznosti, obveščanju ustanov o stanju in potrebah upravičenca, naštevajo na Občini Rogaška Slatina.

Javni razpis za sklenitev dvanajstih najemnih razmerij bo objavljen na podlagi določil Pravilnika o oddaji neprofitnih stanovanj v najem v Občini Rogaška Slatina, prve vselitve pričakujemo konec leta 2022.