Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 25. 10. do 31. 10. 2021 (podjetnik vzel denar za izdelavo nagrobnega spomenika, a dela ni opravil,…)


PROMETNE NESREČE

25.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Babna Reka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča voznice osebnega avtomobila, ki se v nezgodi ni telesno poškodoval. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili obveščeni, da je v kraju Šentvid pri Grobelnem voznik tovornega vozila zlomil polzapornico na cestno železniškem prehodu. Na kraju je bil opravljen ogled kraja nezgode. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. O nezgodi so bili obveščeni delavci Slovenskih železnic in zlomljeno zapornico zamenjali.

26.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v kraju Jerčin zgodila prometna nezgoda v kateri sta udeležena dva vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje. Nobena oseba se ni telesno poškodovala. Na kraju je bil izdan plačilni nalog povzročitelju.

28.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se je v kraju Šmarje pri Jelšah zgodila prometna nezgoda v kateri sta udeležena dva vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v zadnji del kombiniranega vozila.  V nezgodi se nobena oseba ni telesno poškodovala. Na kraju je bil izdan plačilni nalog povzročiteljici.

GOLJUFIJA PRI OPRAVLJANJU DEJAVNOST

25.10.2021 Se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila občanka in naznanila, da se je s samostojnim podjetnikom dogovorila za izdelavo nagrobnega spomenika. Za dogovorjeno delo je že plačala 300 evrov. Ker podjetnik do dogovorjenega roka ni opravil dela in se na klice oškodovanke ni več oglašal je zoper njega podala Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Zoper podjetnika bo podana kazenska ovadba na sodišče v Celju.

VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE

27.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je bilo tega dne vlomljeno v gospodarsko poslopje na območju Kozjega, od koder je bilo odtujenega več kmetijskega in gozdarskega orodja. Z dejanjem je lastnica objekta oškodovana za okoli 1000 evrov. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN Z NEREGISTRIRANIM AVTOMOBILOM 

31.10.2021 je policist PP Šmarje pri Jelšah ustavil voznika osebnega avtomobila, ki v cestnem prometu ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni bilo registrirano, na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pa ne pripadajo vozilu, ki ga ja vozil. Voznik je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 1.51 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Na kraju je bil vozniku zasežen osebni avtomobil. Zoper kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek

V naslednjih dneh bodo policisti še intenzivneje izvajali nadzore v cestnem prometu in ugotavljali psihofizično stanje voznikov. Zato udeležence v cestnem prometu pozivajo, da se nikar ne usedejo za volan če so uživali alkoholne pijače in naj si prevoz uredijo na drugačen način.

M.R./PP Šmarje