Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 08. 11. do 14. 11. 2021 (zaradi alkoholiziranosti odvzeto vozniško dovoljenje, z sekiro v roki grozil znancu,…)


ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

8.11.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

TATVINA MOBITELA

9.11.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan in naznanil, da so mu 15.10.2021 trije neznanci iz Maribora odtujili mobilni telefon znamke Iphone 13 na način, da so ga v času, ko so se skupaj peljali z osebnim avtomobilom iz Celja proti Podplatu prepričali, da jim je mobilni telefon pokazal, kasneje pa so si ga v vozilu med vožnjo podajali in mu ga niso želeli vrniti. V zvezi suma storitve kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

POŽAR V GARAŽI

9.11.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru v garaži stanovanjske hiše na območju občine Podčetrtek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja zamrzovalne skrinje, ogenj pa se je razširil po celotni garaži in fasadi stanovanjske hiše. Ogenj so pogasili gasilci PGD Pristava pri Mestinju. V zvezi dogodka bo izpisano poročilo na ODT.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

10.11.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil osebni avtomobil zasežen. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

NEDOVOLJEN PREHOD MEJE

12.11.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali dva državljana Maroka, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Po vseh opravljenih postopkih sta bila nastanjena v azilni dom.

GROŽNJE ZOPER ŽIVLJENJE

13.11.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni s strani občana, da mu grozi znanec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljeni v vinjenem stanju grozil znancu zoper življenje, v času groženj pa je v rokah držal sekiro. Policisti so osumljenemu začasno zasegli več kosov lovskega orožja, za katerega je posedoval orožni listini. V zvezi kaznivega dejanja bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba na ODT, orožje pa bo poslano pristojnemu organu, ki bo ugotavljal zanesljivost osumljenega za posedovanje orožja.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v petih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

G.B / PP Šmarje