Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska Elektro prodaja E.U. svojim strankam ne zmore več dostavljati elektrike


Zaradi vrtoglave rasti cen elektrike na svetovnih trgih so se nekateri dobavitelji, ki strankam s pogodbami jamčijo precej nižje cene, sami pa na trgu niso pravočasno zakupili dovolj energije po zmernejših cenah, znašli v težavah.

Kot poročajo Finance, naj bi eden takih bil šentjurski dobavitelj elektrike Elektro prodaja E.U., ki nekatere svoje odjemalce obvešča, da jim zaradi nespremenjenih okoliščin na trgu odpoveduje pogodbo o dobavi električne energije, saj je več ne more zagotavljati po cenah, ki jih je obljubil strankam.

Rok, ki so ga postavili strankam, da najdejo novega dobavitelja pa naj bi znašal le 3 dni, v nasprotnem primeru pa bodo zahtevali odklop.

Del spremnega zapisa podjetja Elektro prodaja E.U. svojim strankam, ki so ga objavile Finance:

Zakaj cene energentov naraščajo

Skokovita rast cene energentov je v prvi vrsti posledica povečanega povpraševanja na svetovnih trgih, ki je posledica okrevanja gospodarstva ob iztekanju covid pandemije.

Drugi pomemben razlog, da se bo električna energija vse bolj dražila tudi v prihodnje pa je radikalen obrat politike EU k trajnostnem in obnovljivem načinu pridobivanja električne energije, pravijo strokovnjaki. Posledica tega je tudi “kaznovanje” pridelovalcev energije z večjim ogljičnim odtisom z emislijskimi kuponi, katerih cena se je v nekaj letih skoraj podeseterila in v hude izgube med drugim potiskajo tudi šoštanjsko TEŠ6.

Skrb za okolje pač ima svojo ceno, ki jo bomo z mnogo višjimi cenami energentov in drugih z njimi povezanimi produkti in storitvami v prihodnje poravnavali potrošniki.

Več o tem v intervjuju s prvim predsednikom Zelenih Slovenije, Vanetom Gošnikom: Ko bo prišla ura resnice zelene politike, bodo ljudje v šoku, saj se bo čas blaginje končal

R. Č.