Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 27. 9. do 3. 10. 2021 (vozniku zasegli delce zelene rastline, sumljiv bankovec, tovornjakar poškodoval ograjo,…)


PROMETNE NEZGODE

27.9.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je voznik tovornega avtomobila s polpriklopnikom v kraju Pečica poškodoval kovinsko varnostno ograjo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilnega premika  voznika tovornega avtomobila. V nezgodi voznik tovornega vozila ni bil poškodovan, je pa nastala materialna škoda na kovinski varnostni ograji. Vozniku tovornega avtomobila je bil na kraju izdan plačilni nalog.

28.9.2021 so bili obveščeni, da je prišlo v kraju Sedlarjevo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levem smernem vozišču neznanega voznika, neznanega osebnega avtomobila, rdeče barve, kateri je z ogledalom trčil v osebni avtomobil voznika, kateri se je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri in mu povzročil materialno škodo. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal v smeri Bistrice ob Sotli, ne da bi drugemu  udeležencu prometne nesreče nudil podatke. O prometni nesreči policisti še zbirajo informacije.

29.9.2021 so bili obveščeni, da je prišlo v kraju Šentvid pri Grobelnem  do prometne nezgode med osebnim avtomobilom in tovornim avtomobilom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levem smernem vozišču voznice osebnega avtomobila, zaradi česar je trčila v voznika tovornega avtomobila, kateri je pripeljal iz nasprotne smeri. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Na kraju je bil voznici izdan plačilni nalog.

30.9.2021 so bili obveščeni o prometni nesreči v Šmarju pri Jelšah v bližini  trgovine Kea Tuš. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bili v prometni nesreči udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov, kateri pa so se pred prihodom policistov na kraj, o krivdi  sporazumeli sami. Policisti so na kraju preverili pogoje za udeležbo voznikov v cestnem prometu in odstopili od ogleda prometne nesreče.

30.9.2021 so bili obveščeni, da je prišlo v kraju Lažiše na območju Šentjurja do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči bil udeležen voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilo in zapeljal izven vozišča ter trčil v prometni znak in ga poškodoval.  V prometni nesreči ni bil nihče  telesno poškodovan. Na kraju je bil vozniku  izdan plačilni nalog

ZASEŽENE ZELENE RASTLINE

29.9.2021 so policisti v kraju Grobelno vozniku osebnega avtomobila zasegli nekaj delcev posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Delci posušene rastline bodo poslani na analizo. Po prejetem pozitivnem rezultatu, da gre za prepovedano drogo bo zoper lastnika uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

SUMLJIV BANKOVEC

29.9.2021 so bili s strani uslužbenke Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah obveščeni, da so pri dnevnem izkupičku opazili bankovec za 5 EUR, za katerega sumijo, da je ponarejan. Na kraj so odšli policisti, kateri so sumljivi bankovec zasegli tin ga poslali na ekspertizo. V kolikor bo z ekspertizo potrjeno, da gre za ponarejen bankovec bo na pristojno ODT podana kazenska ovadba.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

1.10.2021 se je  PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da mu je neznani storilec od 29. 7.2021 do 1.10.2021 iz parkirišča v Šentvidu pri Grobelnem odtujil neregistriran osebni avtomobil znamke Fiat, tip Croma 1.9 JTD, 2006, temno modre barve. Če kdo karkoli ve o odtujenem osebnem avtomobilu naj nas o tem obvesti. V kolikor bo ugotovljen storilec omenjenega kaznivega dejanja bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

1.10.2021  se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da mu je neznani storilec odtujil denarnico z vsebino iz apartmaja v Ankaranu, nato pa še zlorabil njegovo bančno kartico in opravil nakup peko spleta. Z omenjenim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 330 EUR. V kolikor bo ugotovljen storilec omenjenega kaznivega dejanja bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA 

1.10.2021 sta policista PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da ima voznik močan zadah po zaužitem alkoholu zaradi česar mu je bil odrejen preizkus z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal, da ima voznik v izdihanem zraku 0,67 mg/l alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Vozniško dovoljenje je bilo skupaj z predlogom za uvedbo postopka poslano na sodišče za prekrške v Celje. Sodnik se bo odločil ali bo voznik moral vozniški izpit opravljati ponovno in kakšna bo kazen za vožnjo pod vplivom alkohola v cestnem prometu.

POŠKODOVANJE VOZILA

2.10.2021 se je  PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka in naznanila, da ji je neznani storilec preko noči poškodoval zavorno luč na osebnem avtomobilu, katerega je imela je imela parkiranega pred na dvorišču pred domom v Šmarju pri Jelšah. Oškodovanka je odstopila od pregona kaznivega dejana poškodovanje tuje stvari. Policisti pa bodo o kaznivem dejanju z dopisom obvestili pristojno ODT v Celju.

V preteklem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali tudi več nezgod v katerih so se vozniki osebnih avtomobilov pobliže srečali z srnami in drugimi živalmi. Zaradi tega policisti svetujejo voznikom,  da so pri vožnji na lokacijah, kjer je divjad prisotna pozorni tudi na le to.