Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 11. 10. do 17. 10. 2021 (“neznanki” posredoval gole fotografije, nakar je sledilo izsiljevanje, prašič na vozišču,…)

18. 10. 2021 11:44

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

13.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Prelasko. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom na delovišču v kraju Prelasko trčil in povozil prenosni semafor, po trčenju pa je s kraja odpeljal. V zvezi prometne nesreče policisti še zbirajo podatke.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

13.10.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa na območju občine Šmarje pri Jelšah odredili preizkus alkoholiziranosti udeleženki cestnega prometa, kateri je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njo pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

POVZROČITEV PN POD VPLIVOM ALKOHOLA

15.10.2021 so bili policisti Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Povzročitelju prometne nesreče, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v obcestni jarek je bil na kraju odrejen preizkus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal  prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto VD in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja prometne nesreče je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

PRAŠIČ NA VOZIŠČU

15.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da v krožišču v Podčetrtku po cesti hodi prašič. Policisti so na kraju ugotovili, da je prašič poškodovan in obstaja verjetnost, da je med vožnjo padel iz prevoznega sredstva. V zvezi dogodka lastnik prašiča še ni bil najden.

Z VOZILOM TRČIL V PSA

16.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je voznik OA na območju občine Bistrica ob Sotli zbil psa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozniku OA na cesto skočil pes pasme nemški ovčar in trčil v levi prednji blatnik OA ter ga poškodoval. Lastniku psa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

S KOLESOM PADLA IN SE HUDO POŠKODOVALA

15.10.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je na kolesarski stezi na območju občine Šmarje pri Jelšah kolesarka padla in se poškodovala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kolesarko med vožnjo obšla slabost in je padla po kolesarski stezi ter se hudo telesno poškodovala. V zvezi dogodka bo obveščeno pristojno ODT.

IZSILJEVANJE PO INTERNETU

17.10.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan in naznanil, da je preko aplikacije messenger sprejel prošnjo za prijateljstvo od neznanke, katera je v nadaljevanju med pogovori z njim pridobila njegove intimne slike in posnetke. V nadaljevanju ga je izsiljevala, da ji plača določeno vsoto denarja, v nasprotnem primeru pa bo slike objavila njegovim stikom. V zvezi kaznivega dejanja policisti še zbirajo informacije.

V zvezi tovrstnih kaznivih dejanj svetujeo, da ne sprejemajte prošenj za prijateljstvo od neznancev, ne zapletajte se v komunikacijo z njimi in ne pristanite na pogovor preko spletne kamere!

POŽAR NA OA

17.10.2021 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o požaru na osebnem avtomobilu na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan med vožnjo v osebnem avtomobilu zaznal dim pri armaturni plošči, zaradi česar je ustavil, nakar je osebni avtomobil v celoti zagorel. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah. V zvezi dogodka bo obveščeno pristojno ODT.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v petih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X