Naj kopališče 2021: Aqualuna Term Olimia tretjič zapored najboljše veliko termalno kopališče

14. 10. 2021 5:43

Znani so zmagovalci letošnje akcije »Naj kopališče«, ki ga že 31. leto zapored organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« in več radijskimi postajami.

Najboljše veliko termalno kopališče je že tretje leto zapored postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na Celjsko je šlo še nekaj priznanj.

Glasovanje je potekalo skozi celotno poletje preko spleta in z glasovnicami, ki so jih obiskovalci kopališč lahko oddali na samem kopališču.

Zmagovalci akcije Naj kopališča 2021 so postali Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis.

Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala nedelja, Terme Vivat so na drugem mestu, na tretjem pa Thermana park Laško.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so znova dobile Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu so Terme Cerkno, na tretjem mestu pa so Terme Snovik.

V kategoriji letnih kopališč je bilo za najboljše izbrano Letno kopališče Ajdovščina. Letno kopališče Celje, ki je naslov najboljšega letnega kopališča osvajalo vse od leta 2016, se je letos uvrstilo na drugo mesto. Tretji je bil Mariborski otok.

V kategoriji naravnih kopališč je bila četrtič zapored najbolje ocenjena Velenjska plaža, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem mestu je pristal Aquapark Žusterna.

Glasovanje je potekalo prek spletne strani www.najkopalisce.si, kjer so zapisane ključne informacije o vseh 84 sodelujočih kopališčih, kopalke in kopalci pa so lahko glasovali tudi z glasovnicami na kopališčih.

foto: Terme Olimia

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X