Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

22. Praznik kozjanskega jabolka se začenja s pohodom po kozjanskih sadovnjakih


Letošnji Praznik kozjanskega jabolka se je začel z 13. pohodom po kozjanskih sadovnjakih. Pohoda se je udeležilo več kot 60 pohodnikov, ki so se na sončen dan sprehodili po ohranjeni tradicionalni kozjanski kulturni krajini, ki je mozaik starih sadovnjakov, travnikov, vinogradov, gozdov, mejic in kozjanskih domačij.

Razgled med pohodom

Pot je pohodnike vodila iz Lesičnega čez Gubno, Javoršico in Gostinco nazaj na Virštanj. Ob koncu pohoda jih je direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, Boštjan Misja, povabil na ogled Centra za promocijo vina, kulture in turizma, ki se nahaja v letos obnovljeni stavbi na Virštanju. Pohod je bil organiziran skupaj s Planinskim društvom Atomske toplice Podčetrtek.

Zraven pohoda se v okviru praznika v nadaljavanju tedna izvajajo še nekatere dejavnosti. Jutri, 6. oktobra, ob 18. uri bo tako v Slovensko – bavarski hiši v Podsredi odprta razstava Starih sort jabolk, kjer bo predstavljenih okoli 40 sort iz visokodebelnih travniških sadovnjakov. Naslednji dan ob 19. uri bo v Domu krajanov v podsredi potekal 9. Aškerčev večer, ki bo letos posvečen največjemu Slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Na prihajajoči vikend pa se bo v Podsredi odvil tudi sejem, ki ga bo v soboto, 9. oktobra, ob 10. uri odprl Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek.

R. Č.