Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Hiši vin Emino že od sredine meseca odkupujejo grozdje za letošnja vina


V Hiši vin Emino te dni poteka odkup grozdja za vinski letnik 2021. Letos bodo odkupili približno 300 ton grozdja, katerega je zaradi slabših vremenskih razmer ter spomladanske pozebe nekoliko manj, kot so načrtovali.

Z odkupom od svojih vinogradnikov so začeli sredi meseca, najprej z rumenim muškatom namenjenim za penino Boemme. Odkup se nadaljuje s sortami chardonnay, sauvignon, mešano belo ter laški rizling. Pričakujejo zelo zanimiv vinski letnik 2021, saj se po eni strani da opaziti visoke sladkorne stopnje, po drugi strani pa so kisline nekoliko višje kot lani. To je predvsem posledica lepega vremena in nizkih nočnih temperatur v zadnjem obdobju.

V Hiši vin Emino so samo letos za vina prejeli 11 mednarodnih in domačih medalj, letos pa zaradi lepe napovedi veliko pričakujejo od modre frankinje. Odlična kakovost vin se odraža tudi v prodaji, saj je ta poleti količinsko skoraj dosegla predkoronsko raven. Med tem ko imajo pri vrhunskih vinih še nekaj prostora za izboljšavo, so hišna vina že presegla prodajo iz leta 2019. Kupci njihovo prvo vino že tradicionalno vsako leto spoznavajo skozi projekt mladega vina Pubec, ki povezuje štajerske vinarje. Tudi letos bodo prve izmed njihovih vin nakazali s cuveéjem Emino, ki prihaja novembra.

D.K.