Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 13. 9. do 19. 9. 2021 (požar na gospodarskem poslopju, nad partnerko naj bi več let izvajal psihično in fizično nasilje,…)

20. 9. 2021 16:06

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

13.9.2021 smo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v občini Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnik iz gospodarskega poslopja odstranil kritino iz slame in jo sežgal ob gospodarskem poslopju, pri čemer se je ogenj razširil na gospodarsko poslopje, ki je v celoti pogorelo. V zvezi dogodka bo izpisano poročilo na ODT.

NASILJE V DRUŽINI

14.9.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka občine Šmarje pri Jelšah in naznanila, da jo je pretepel zakonski partner in nad njo dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden na OS Celje.

ODVZETI VOZNIŠKI DOVOLJENJI ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

16.9.2021 in 19.9.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencema cestnega prometa, katerima je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Udeležencema sta bili na kraju odvzeti vozniški dovoljenji, prav tako jima je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njiju sta bila podana obdolžilna predloga na pristojno OS.

NEDOVOLJENA PREHODA MEJE

16.9.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da v Mestinju po gozdu hodita dve sumljivi osebi. Na kraju so policisti izsledili dva državljana Maroka, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Po vseh opravljenih postopkih sta bila nastanjena v azilni dom.

17.9.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Belo med rednim delom ustavili kolesarja. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Afganistana na Hrvaškem ukradel žensko kolo in v nadaljevanju nedovoljeno prestopil državno mejo.  Po vseh opravljenih postopkih je bil nastanjen v azilni dom.

POŠKODBA VOZILA NA PARKIRIŠČU

18.9.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o poškodbi vozila na parkirišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z NN vozilom na parkirišču trgovine Tuš v Podčetrtku zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran OA znamke Suzuki Vitara in s kraja odpeljal, ne da bi lastnici nudil podatke. O prometni nesreči policisti še zbirajo informacije.

V preteklem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali še tri prometne nesreče, pri čemer so bili kršiteljem zaradi neprilagojene hitrosti in izsiljevanja prednosti izdani plačilni nalogi.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X