Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pokal teniškega turnirja dvojic 100+ romal v Posavje


Tenis klub Kozje je ob letošnjem jubilejnem 30. Odprtem prvenstvu Kozjega v tenisu, pripravil še kopico drugih aktivnosti, ki so potekale cel zadnji teden avgusta, zaradi dežja pa se je zadnja zaključila šele prejšnji četrtek.

Pričelo se je z avgustovskimi  turnirji v mini, midi tenisu ter tenisu do 13 in 15 let, nadaljevalo s predstavitvijo dveh novih panog z loparji, badmintona na prostem in tenisa na mivki, nato so sledile kvalifikacije za 30. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu, ki je potekalo v soboto 28. avgusta, za nedeljo 29. avgusta pa so pripravili še turnir dvojic 100+.

Turnirja so se lahko udeležile dvojice v katerih sta člana skupaj štela najmanj 100 let. Organizatorji so želeli na ta način privabiti tudi nekoliko starejše igralce, ki so na Odprtem prvenstvu Kozjega nastopali v bolj zgodnjih letih. Namen je le deloma uspel, saj smo pogrešali še kakšno dvojico iz Kozjanskega in Obsotelja, so se pa turnirja udeležili pari iz Posavja in eden celo z Gorenjske.

Turnir se je sicer pričel z daljšo zamudo, saj je bilo potrebno počakati, da se je igrišče posušilo. Osem dvojic je bilo v prvem delu tekmovanja razdeljenih v dve skupini v katerih so se pomerile vsaka z vsako,  nato pa sta se najboljši dvojici iz vsake skupine uvrstile v polfinale. Sredi drugega polfinala pa je ponovno pričelo deževati in turnir je bil prekinjen.

Nadaljeval se je v četrtek 9. septembra, ko so najprej dokončali nedokončano polfinalno tekmo, nato pa sta bili na sporedu še tekmi za prvo in tretje mesto. V velikem finalu sta se pomerili dvojici, ki sta bili prvi že vsaka v svoji skupini. Posavska dvojica, ki sta jo sestavljala Damir Škerl iz Sevnice in Roman Luzar iz Krmelja, se je pomerila z gorenjsko navezo v sestavi Izidor Selak iz Gorenje vasi in Jože Debevec iz Borovnice.  Izidor in Jože, ki sta postavljeno mejo skupaj presegala za kar 25 let, sta se dostojno upirala mlajšima tekmecema, ki pa sta le bila boljša in zmaga s prvega turnirja dvojic 100 + je šla v Posavje.  Tja pa sta odšla tudi pokala za tretje mesto, ki sta ju osvojila Goran Škerl in Dušan Novšak iz Sevnice, ki sta bila v tekmi za tretje mesto uspešnejša od najboljše domače dvojice v sestavi Jože Zajc in Roman Gradišek.

Turnir je potekal v dobrem, sproščenem vzdušju in glede na videno lahko sklepamo, da zagotovo ni bil zadnji. (R.G.)