Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini bodo obnavljali stolp Janina


Občina Rogaška Slatina je za ceno 15.000,00 EUR iz stečajne mase Zdravilišča Rogaška d.d. v mesecu juliju 2021 uspela odkupiti dotrajan objekt Stolpa Janina s pripadajočim zemljiščem.

S tem so bila zaključena dolgoletna prizadevanja za pridobitev lastnine na dotrajanem objektu, saj Stolp Janina predstavlja zgodovinsko razgledišče tet del zelenega sprehajalnega sistema Občine Rogaška Slatina.

Včeraj je bila tako z izvajalcem Panles oprema d.o.o. že podpisana gradbena pogodba o celoviti obnovi Stolpa Janina, ki bo predvidoma zaključena dne 30.9.2021. Za pogodbeno dogovorjeno ceno 44.749,60 EUR bo izvajalec obnovil in povečal betonski postavek, speskal ter prebarval celotno jekleno konstrukcijo ter zamenjal vse dotrajane lesene podeste in stopnice. V sklopu investicije je predvidena tudi ureditev bližnje okolice, vse z namenom, da bo Stolp Janina ponovno dostopen, varen in ugleden del sprehajalne poti Janina.

Čeprav točen datum postavitve Stolpa Janina ni znan, zgodovinski viri navajajo, da je bila jeklena konstrukcija postavljena po drugi svetovni vojni. Stolp se nahaja na območju naselbinskega spomenika Rogaška Slatina, kot objekt pa ni spomeniško varovan.

Obnova stolpa bo končana v septembru.