Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po tednu dni brez regionalnih okužb, na državni ravni pa je epidemija še vedno v naraščanju


V savinjski regiji v nedeljo ni bila potrjena niti ena okužba. Nazadnje smo ničlo zabeležili prejšnjo nedeljo. Gledano na ravni celotne Slovenije pa se število okuženih še naprej povečuje.

Nadaljuje se naraščanja števila okužb

Včeraj je bilo opraljenih skupaj 7.970 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvidi PCR testov so potrdili skupno 46 okužb, kar je 48,4 % več kot teden prej, ko je bilo potrjeno okuženih 31 oseb.

Opravljenih je bilo 7.302 hitrih antigenskih testov (HAGT) in 668 molekularnih PCR testov, ki so potrdili 46 okužb z deležem pozitivnih izvidov 6,9 %.

7-dnevno povprečno število potrjeno okuženih je 118 okuženih oseb (včeraj 116), 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev je 68 (včeraj 67).

Trenutno je hospitaliziranih 32 covidnih bolnikov oz. eden več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 7 potrebuje intenzivno covid nego oz. enako kot dan prej.

Včeraj v Sloveniji nismo evidentirali smrti povezane s covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 4.433 bolnikov s covidom-19.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 1.480 (včeraj 1.454).

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji včeraj ni bilo potrjenih okužb (prejšnji teden 0). 7-dnevno povprečno število okuženih v savinjski regiji je 10,7 (včeraj 10,7).

V posavski regiji (včeraj 0 potrjenih okužb), kamor spada edina občina Kozjanskega in Obsotelja Bistrica ob Sotli (včeraj brez okužb), je 7-dnevno povprečno število okuženih oseb 3,4 (včeraj 3,6).

Splošni bolnišnici Celje trenutno ne zdravijo nobenega bolnika s covidom-19.

Precepljenost

Po podatkih NIJZ-a je bilo do sedaj s prvim odmerkom cepljenih 939.181. To je 45 % vseh prebivalcev Slovenije oz. 53 % vse odrasle populacije. Z vsemi odmerki pa 831.476 oz. 39 % vseh prebivalcev (47 % vse odrasle populacije).

Kakšna je trenutna precepljenost po regijah, občinah ter na nacionalni ravni, kakor tudi ostale informacije o cepljenju, najdete tukaj. Kakšen pa je delež tistih, ki so polno cepljeni a so kljub temu okuženi/hospitalizirani, pa najdete tukaj.

Urnik cepljenj za nenaročene, ki jih redno izvaja ZD Šmarje pri Jelšah najdete TUKAJ – klikurnik za ZD Celje pa najdete TUKAJ – klikSeznam vseh cepilnih enot po Sloveniji najdete tukaj.

Več informacij o cepljenju proti covidu-19 najdete tukaj. Kdaj in kje po lokacijah po Sloveniji se nahajajo mobilne cepilne enote najdete tukaj.

B.S.