Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski župan Marko Diaci podpisal pogodbi za sanacijo plazov in izgradnjo pločnika


 Minuli petek je župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci v občinskih prostorih podpisal pogodbo z direktorjem podjetja GIC Gradnje d.o.o., Ivanom Cajzkom.

Pri projektu gre za sanacijo plazov na lokalni cesti Planina – Šentvid pri Planini ter JP Jelše – Planinska vas.

Spomnimo, da je podjetje GIC Gradnje d.o.o. pred kratkim uspešno zaključilo gradnjo novega potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika.

Na dolžini 470 metrov se bodo s pomočjo drenažnih reber, pilotnih sten in kamnitih zložb stabilizirali plazovi in usadi, v nadaljevanju pa se bo rekonstruirala lokalna cesta širine 5 metrov. Obnova bo potekala v fazah, skupna vrednost vseh del pa znaša okoli 700.000 evrov, od katerih bo slabih 400.000 evrov sofinanciralo Ministrstvo za okolje in prostor.

Župan Občine Šentjur je sicer v ponedeljek, 5. julija podpisal še eno pogodbo, katera se nanaša na izgradnjo pločnika ob cesti Dole – Šentjur. Izgradilo se bo 700 metrov pločnika, ki se bo začel pri trgovini Kea Šentjur ter končal pri križišču s pomožnim nogometnim igriščem. Pločnik bo potekal ob levi strani vozišča, urejeni pa bodo tudi priključki na cesto. Hkrati pa je predvidena tudi preplastitev regionalne ceste, k kateri bo med drugim postavljena tudi javna razsvetljava.

Za izvedbo tega projekta je bilo izbrano podjetje VOC Celje d.o.o. Za izgradnjo pa bo potrebno odšteti okoli 474.000 evrov. Pločnik bo pripomogel k večji prometni varnosti ob izjemno obremenjeni državni cesti.

D. K.