Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V soboto 26 potrjenih okužb in nobene smrti v povezavi s covidom-19. Savinjska z le eno potrjeno okužbo


Včeraj je bilo opraljenih skupaj 10.591 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvidi PCR testov so potrdili skupno 26 okužb. Prejšnji teden je bilo potrjenih 91 okužb.

Opravljenih je bilo 9.532 hitrih antigenskih testov (HAGT) in 1.059 molekularnih PCR testov, ki so potrdili 26 okužb z deležem pozitivnih izvidov 2,5 %.

7-dnevno povprečno število potrjeno okuženih po podatkih COVID-19 sledilnika je 76 okuženih oseb, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev je 75.

Trenutno sta hospitalizirana 102 covidnia bolnika. Od vseh jih trenutno 37 potrebuje intenzivno covid nego.

Včeraj v Sloveniji nismo zabeležili smrti v povezavi z boleznijo covid-19.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 1.600 (včeraj 1.731).


Poudarki:
  • statistični podatki na regijski in državni ravni
  • od ponedeljka možno izbirati vrsto cepiva

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bila včeraj potrjena ena okužb (prejšnji teden 6). Okužbo so potrdili v občini Vitanje.

7-dnevna pojavnost okužb s SARS-CoV-2 na 100.000 prebivalcev je 20 (slovensko povprečje 25), 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa je 52 (slovensko povprečje 75).

V posavski regiji, kamor spada edina občina Kozjanskega in Obsotelja Bistrica ob Sotli (včeraj brez okužb), je 7-dnevno povprečno število okuženih oseb 4 (včeraj 4).

Splošni bolnišnici Celje se zdravi 15 covidnih bolnikov (eden več kot dan prej). Izmed vseh trenutno hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v Celju jih je na intenzivni negi (enako kot dan prej). V SB Celje so včeraj sprejeli 3 covidne bolnike. V domačo oskrbo so odpustili 2 prebolevnika. V celjski bolnišnici včeraj niso zabeležili smrti med bolniki s covidom-19. Skupaj je v celjski bolnišnici doslej umrlo 488 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na nacionalni ravni

V Sloveniji je bilo včeraj potrjeno okuženih 26 oseb, pred tednom dni pa je bilo potrjenih okužb 91.

7-dnevno povprečje potrjeno okuženih je po podatkih covid-19 sledilnika na državni ravni 76 okuženih oseb (včeraj 86).

Trenutno sta hospitalizirana 102 bolnika s covidom-19. Na intenzivni negi se jih zdravi 37.

Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v slovenskih bolnišnicah se je tako povečalo za enega. Sprejetih je bilo 7 covidnih bolnikov (eden manj kot dan prej). V domačo oskrbo so odpustili 6 bolnika (9 manj kot dan prej). V intenzivni enoti se zdravi enako število covidnih bolnikov kot dan prej.

Včeraj v Sloveniji nismo zabeležili smrti v povezavi z boleznijo covid-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo že 4.412 bolnik s covidom-19.

Po podatkih NIJZ-a je bilo do sedaj s prvim odmerkom cepljenih že 799.117, z vsemi odmerki pa 593.482 prebivalcev (28,3 % celotne populacije).

Kakšna je trenutna precepljenost po regijah, občinah ter na nacionalni ravni, kakor tudi ostale informacije o cepljenju, najdete tukaj.

Od ponedeljka mogoče izbirati cepivo proti covidu-19

Premier Janez Janša je napovedal, bo od ponedeljka v Sloveniji mogoče izbirati cepiva proti covidu-19, saj je zalog cepiv dovolj.

Na voljo so cepiva štirih različnih proizvajalcev: Moderna in Pfizer in BioNTech, ki temeljita na tehnologiji mRNK ter AstraZenece in Johnson&Johnson, ki sta vektorski cepivi. Doslej je bilo največ ljudi cepljenih s Pfizerjevim cepivom, s katerim so nedavno začeli cepiti tudi otroke.

Ključni cilj je doseči zadosten delež precepljenosti, tako da bo tudi jeseni omogočeno normalno življenje.

B.S.