Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

FK Dobovec četrtič do naslova državnega prvaka v Futsalu


Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. V finalu so igralci Dobovca predali le eno zmago z minimalno prednostjo Litiji, vse ostale pa so suvereno zmagali. Tako se je finalna serija zaključila z rezultatom 3:1 v zmagah za Dobovec. 

1.SFL, finale, 4. tekma, 4.6.
Litija – Dobovec 0:5
 (0:2) (1:3 v zmagah)
0:1 Turk (2.), 0:2 Mordej (20.), 0:3 Matošević (25.), 0:4 Čujec (37.). 0:5 Čujec (38.)

 

Četrta tekma finala se je začela po željah igralcev Dobovca, ki so povedli v drugi minuti, zadel je Teo Turk. V nadaljevanju so gostje napadali, domači pa iskali priložnosti. Dobovec si je hitro nabral pet akumuliranih prekrškov, potem tudi šestega. Ko se je zdelo, da bo šel Dobovec na odmor z golom prednosti, je sledila akcija s kota, Rok Mordej pa je z golom za 2:0 prehitel sireno. Dobovec si je ustvarjal priložnosti, na 3:0 pa je povišal po prekinitvi. Litijani so ob koncu igrali brez vratarja, kar pa so gostje izkoristili. Najprej je Čujec s strelom prek celega igrišča zadel v 37. minuti, po podobni akciji pa je minuto pozneje postavil še piko na i za slavje Dobovca in njegovih navijačev v litijski dvorani.

Litija je sicer najtrofejnejši klub v slovenskem prvenstvu, saj so naslov prvaka osvojili že kar 10-krat, Dobovec pa je z včerajšnjo zmago dosegel svojega četrtega, in jih v zadnjih letih vztrajno lovi, hkrati pa redno dosega neverjetne rezultate tudi v ligi prvakov.

R.Č., foto: Futsal.si