Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrtec na Ponikvi bo dograjen in obnovljen


Tako bo videti novi vrtec na Ponikvi

Občina Šentjur bo v do konca avgusta dogradila in obnovila vrtec na Ponikvi. Pogodba med občino in izvajalcem del je že podpisana, tako da se bodo dela začela v kratkem.

V enoti Vrtca Šentjur na Ponikvi je trenutno prostora za štiri oddelke. Ker pa so se pojavile večje potrebe po varstvu otrok, ob nedavnih spremembah pa tudi nezadostni normativi za izvajanje varstva otrok, so na Občini Šentjur takoj pristopili k reševanju problema ter odločili, da bodo na Ponikvi dogradili in preuredili prostore vrtca. Jeseni bodo tako v enoto vrtca na Ponikvi vključeni 103 otroci. Enajst enot Vrtca Šentjur sicer trenutno obiskuje skoraj 800 otrok.

Vrtec na Ponikvi

V sklopu dograditve in preureditve prostorov enote vrtca Ponikva bodo odstranjeni obstoječi nadstreški in vetrolov na severni strani, prav tako se bodo delno rušitve in odstranitve izvedle tudi v notranjosti objekta.  Na severni strani obstoječega objekta se bo dogradila nova nadstrešnica in večnamenski skupni prostor. Na južni strani obstoječega objekta se pridobi nova enota vrtca in pokrite zunanje igralne površine pri vseh oddelkih. Obnovili oz. dogradili se bodo tudi spremljevalni prostori vrtca in sanitarije. Vrtec bo dobil novo fasado in tlake v obstoječih oddelkih vrtca.

Vrtec na Ponikvi bo tako po izvedenih delih imel skupno kapaciteto pet oddelkov ter večnamenski skupni prostor vključno z vsemi spremljevalnimi prostori.

Pogodbena vrednost del znaša 673.000 evrov brez DDV. Na javnem razpisu je bilo za izvedbo del izbrano podjetje HALOMOJSTRI d.o.o., Polzela, ki bo z deli pričelo po podpisu pogodbe in projekt predvidoma zaključilo do 31. avgusta 2021.

Vrtec na Ponikvi

foto: Občina Šentjur