Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. spletni turnir v šahu Kozjansko


V sredo, 28. aprila 2021, je na portalu chess.com potekal osmi turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Na sporedu bi moral biti že teden dni prej, vendar so ga organizatorji prestavili za en teden, saj je tisti dan potekalo državno prvenstvo osnovnošolcev, na katerega se je uvrstilo kar nekaj mladih šahistov, ki nastopa v seriji Kozjansko. Osmega turnirja se je udeležilo 13 šahistov, ki so odigrali  šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na osmem od desetih turnirjev je do druge letošnje zmage prišel Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je zbral pet in pol točk. Edine pol točke mu je odščipnil drugouvrščeni  Bor Gradišek iz kluba Celjski ŠK, ki je osvojil štiri točke in pol, še pol točke manj pa je na tretjem mestu osvojil Vid Koritnik iz ŠK Šmarje pri Jelšah.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili: Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Anja Beber iz ŠK Postojna v kategoriji do 12 let in  Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško v kategoriji do 9 let.

Po osmem turnirju so se v skupnem seštevku že brisali najslabši rezultati tistim, ki so nastopili na vseh turnirjih, saj v končni seštevek šteje sedem najboljših rezultatov. Vodilni v skupnem seštevku ostaja Mojmir Cilenšek, na drugo mesto se je prebila Anja Beber, ki je manjkala na enem od prejšnjih turnirjev, na tretje mesto pa je zdrsnil Bor Gradišek. Deveti turnir bo na sporedu čez en teden, v sredo 5. maja. (R.G.)