Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po vrnitvi s Hrvaške v obvezno karanteno v Terme Olimia ali slatinski hotel po izbiri (prvoaprilska)


Med strogimi omejitvami, ki jih je vlada uvedla za zajezitev koronavirusa, je tudi obvezna desetdnevna karantena za potnike, ki se vračajo z republike Hrvaške.

Za vse, ki bodo med 1. in 12. aprilom mejo prestopili na mejnih prehodih z območja Kozjansko-obsoteljskega, bodo karanteno prestali bodisi v kapacitetah Term Olimia bodisi v katerem od slatinskih hotelov.

Na državne stroške bodo tako ob nočitvah zagotovljeni trije obroki dnevno, vsakodnevno kopanje v bazenskih kompleksih, obiski wellnessa ter savne, masaža in akupunktura.

Država želi z ukrepom po eni strani olajšati psihološke stiske državljanov v času koronavirusnega zaprtja, po drugi pa pomagati turizmu, da preživi izpad dohodka iz tujine. 

S prvim aprilom veljajo nove omejitve glede prestopanja meje med Slovenijo in Hrvaško, ki sta jih uvedli obe državi. Slovenija je pogoje zaostrila, Hrvaška pa kanček olajšala, kar lahko preberete v tej novici.

Ob zaostritvah pa je slovenska vlada pogledala tudi na psiho-socialno plat zapiranja v državo. Tako bo vsem potnikom, ki se bodo v času zaprtja vračali v Slovenijo iz Hrvaške, na območju mejnih prehodov, od koder prihajajo, karanteno nudila v lokalnih turističnih nastanitvah. Ob 10 dnevni karanteni bodo tako na voljo wellness razvajanja, masaže, savna, akupunktura ter seveda uporaba kopaliških objektov ter spremljajoče infrastukture.

“Ljudje so od te koronavirusne situacije napeti, na trenutke že prenapeti. Če že za velikonočne praznike morajo na hrvaško urediti stvari na vikendih ali si ogledati lokacije za daljši letni dopust, jim lahko gremo na roko le tako, da obvezno karanteno preživijo na stroške države,” je ukrep komentiral minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Še posebej ker stroški ne bodo bremenili državnega proračuna temveč proračun Evropskega parlamenta, kjer ob izvažanju slovenskih političnih zdrah na evropsko sceno opažajo potrebo, da se ljudje v Sloveniji nekoliko sprostijo.

Z ukrepom je zadovoljen tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek: ” karantena v naših turističnih kapacitetah je bila izvorno moja ideja. Tako sem si zamislil način kako še pripomoči slovenskemu turizmu, da pokrije izpad prihoda tujih gostov. Cene v teh hotelih so sicer za povprečnega Slovenca nedostopne, a to gre na račun Evropske unije, zato si zdaj lahko privoščimo nekaj več,” je povedal za naš medij.

Prvi gostje so v policijskem spremstvu s prehoda Dobovec na lokacijo prispeli že to jutro. Kot so povedali za Kozjansko.info so ogorčeni nad državo, ki ponovno omejuje njihove človekove pravice in svobodo gibanja. Obvezno 10 dnevno bivanje v termah so označili za še enega v seriji represivnih ukrepov avtoritarne vladavine Janeza Janše.

P. A.