Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrih 200 tisoč evrov evropskih sredstev za industrijsko cono Dobje


Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt industrijske cone Dobje. Za 573 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo v naslednjih dveh letih Občina Dobje izvedla v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije in za katerega je že pridobljeno tudi gradbeno dovoljenje, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 202 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Dobje v industrijski coni uredila pripadajočo prometno, vodno in energetsko infrastrukturo. V IC Dobje, ki zajema sedem gradbenih parcel na katerih bodo mesto našla podjetja ki izvajajo t. i. “mirno poslovno dejavnost”, naj bi se dela pričela že to jesen, zaključila pa naslednje poletje.

Cilj projekta je pospešiti ustvarjanje novih delovnih mest, zagotavljati višjo dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij ter omogočiti rast in razvoj poslovanja. To bo okrepilo razvoj gospodarskih dejavnosti na regionalni in državni ravni, hkrati pa se bodo izboljšali tudi pogoji za življenje in zaposlovanje na območju občine, Obsotelja in Kozjanskega ter Savinjske regije.