Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Simon Rožman novi trener Maribora


Ugibanja, ki so se pojavila že ob prekinitvi sodelovanja Simona Rožnana z HNK Rijeka, so se sedaj tudi uresničila. Simon Rožman je postal novi trener NK Maribora.

37-leti Simon Rožman je prevzel vodenje najtrofejnejšega slovenskega kluba NK Maribor. Mladi Štorčan, ki je trenersko pot začel pred sedmimi leti v NK Celje kot najmlajši trener slovenske lige, se lahko pohvali z zavidanja vredno trenersko kariero. Kot prvi trener je različna moštva vodil že na 256 tekmah in v povprečju dosegal 1,71 točk na tekmo. Pohvali se lahko tudi s trofejama v dveh klubih (slovenski pokal z Domžalami, hrvaški pokal z Rijeko) in s svežimi izkušnjami z igranjem v skupinskem delu evropskega tekmovanja (UEFA Europa League 2020/21, Rijeka). Najmlajši trener v letošnji evropski ligi pa je bil na pragu podviga že v sezoni 2017/18, ko je Domžalčane popeljal do play-offa UEFA Europa League, kjer so izpadli šele proti poznejšemu finalistu Marseilleu, so ob podpisu pogodbe zapisali na spletni strani NK Maribora.

“Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu. To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci,” je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Marko Šuler.

“Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa z delovnim timom prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi v bližnji in daljnji prihodnosti bili uspešni ter izpolnili klubske cilje. Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. NK Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi,” je v prvi izjavi kot trener NK Maribor dejal Simon Rožman, ki je nedavno gosotoval tudi v zanimivem pogovornem večeru v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki je bil organiziran pred EUROM U21, ki se v Celju začne čez nekaj dni.

Sklenjen je dogovor o triletnem sodelovanju, prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek.