Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 8. 3. do 14. 3. 2021 (potepuški psi pokončali ovce, našli mrtvega, poškodoval se je z žago,…)


PROMETNI NEZGODI

8.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni,  da se je v kraju Bukovje v Babni gori zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bil opravljen ogled kraja nezgode. V nezgodi se ni nihče telesno poškodoval. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

13.3.2021 so bili obveščeni, da se je v Mestinju zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Mestinja ter v križišču proti Podčetrtku zavijala levo. Ker  je pustila mimo vozila, ki so vozila v nasprotno smer je ob sredinski črti ustavila vozilo. V istem trenutku je za voznico pripeljala druga voznica, ki je spregledala pred seboj ustavljeno  zavijajoče vozilo in trčila v zadnji del vozila. Opravljen je bil ogled kraja nezgode. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

ZLORABA PLAČILNIH KARTIC

10.3.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasil občan, kateri je naznanil da ima podjetje in se ukvarja z prevozom blaga po celotni Evropi.  Ugotovil je da je neznani storilec zlorabil plačilno kartico na  bencinskih servisih na Nizozemskem in v Belgiji plačal gorivo v skupnem znesku  okoli 6.000 Eurov. Od oškodovanca je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Preko tujih varnostnih organov bodo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja. Na sodišče bo podana kazenska ovadba.

DELOVNA NEZGODA

12.3.2021 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o delovni nezgodi v kraju Pecelj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan opravljal razrez drv na svoji domačiji. Pri razrezu drv z večjo krožno žago si je poškodoval desno roko. Poškodovanemu je na kraju zdravniško pomoč nudila dežurna zdravnica iz ZD Šmarje pri Jelšah, poškodovani pa je bil odpeljal z helikopterjem  v UKC Maribor. Na kraju je bil opravljen ogled kraja dogodka, zbrana so bila obvestila. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da v nezgodi ne gre za tujo krivdo. V zvezi dogodka bodo podali poročilo na ODT Celje.

Istega dne so bili obveščeni o še eni delovni nezgodi v kraju Drensko Rebro. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan upravljal s kmetijskim traktorjem na katerem je bil nameščen čelni priključek za prevoz silosa. Ko je kmetijski traktor postavil do silosa, ni dovolj zategnil ročne zavore kmetijskega traktorja in nato izstopil z njega. Odšel je pred traktor, kjer je nameraval odstraniti folijo silaže. V tem trenutku se je kmetijski traktor pričel premikati in mu s priključkom traktorja poškodoval nogo.  Zaradi poškodbe je iskal zdravniško pomoč v bolnici Brežice. Pri ogledu in zbranih obvestilih je bila tuja krivda izključena. V zvezi tega bo podano poročilo na ODT Celje.

NAJDEN MRTEV

12.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da se domačin iz Podčetrtka že dalj časa ne odziva na telefonske klice. Po vstopu v stanovanjski objekt, slednji ni kazal znakov življenja. Na kraju je dežurna zdravnica potrdila smrt. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti.  Na kraju niso bile ugotovljene sumljive okoliščine. O tem bo na ODT Celje podano poročilo.

POTEPUŠKI PSI POKONČALI OVCE

13.3.2021 so bili obveščeni od občana iz Bodrišne vasi, da ima ogrado v kateri ima več ovc. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da so v ograjen prostor prišli trije psi, ki so pokončali in poškodovali več ovac. Psi so iz ograjenega prostora pobegnili  skozi odprtino na ogradi. Gre za dva črna psa, eden izmed njiju šepa, tretji pa je sivo črne barve.  Psi so lastnika ovac oškodovali za okoli 500 EUR.

V primeru pojava takšnih psov policisti prosijo občane, da o tem obvestijo PP Šmarje pri Jelšah.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEŽENO VOZILO

14.3.2021 so policisti pri kontroli cestnega prometa v kraju Sv. Ema  ustavili in  kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo takšnega vozila v cestnem prometu. Zaradi tega je bil osebni avtomobil vozniku zasežen. Osebni avtomobil je bil odpeljan v hrambo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

M.R./PP Šmarje