Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 22. 3. do 28. 3. 2021 (do smrti zbil pešca, sosedski spor pred večstanovanjskim objektom, nezgoda v gozdu,…)


PROMETNA NEZGODA S SMRTINM IZDIDOM

22. 3.2021 je bila policija obveščena o prometni nezgodi s hudimi telesnimi poškodbami. Z ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je pešec hodil po pločniku ob glavni cesti na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ko se mu je nasproti po glavni cesti pravilno pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom, je pešec nenadno stopil na glavno cesto, kjer je prišlo do trčenja. Pešec je v prometni nesreči izgubil življenje. O okoliščinah nesreče bo s poročilom obveščeno državno tožilstvo.

NEZGODA V GOZDU

24. 3.2021 se je na območju občine Podčetrtek zgodila nesreča pri delu v gozdu. Med podiranjem dreves se je smrtno ponesrečil starejši moški, katerega je udarila veja drugega drevesa, ki se je zlomila zaradi padca podrtega drevesa. O okoliščinah nesreče bo s poročilom obveščeno državno tožilstvo.

SOSEDSKI SPOR

26. 3.2021 je občanka občine Šmarje pri Jelšah naznanila, da jo je soseda na dvorišču več stanovanjskega objekta zmerjala in jo žalila z različnimi žaljivkami. Policisti so zbrali obvestila od vpletenih in zaradi kršitve javnega reda in miru zoper kršiteljico uvedli postopek o prekršku.

PROMETNA NEZGODA Z MATERIALNO ŠKODO

26. 3.2021 je bila policija obveščena, da se je Šentvidu pri Grobelnem zgodila prometna nezgoda z materialno škodo. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega vozila, ki je trčil v zadnji del vozila pred njim. Na vozilih je nastala materialna škoda, povzročitelju prometne nezgode pa je bil izdan plačilni nalog.

ZASEŽENI VOZILI

V minulem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta le tega vozla brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Kršiteljema cestno prometnih predpisov sta bil vozili zaseženi, oba dva pa sta bila predlagana sodniku za prekrške.

MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so med kontrolo v cestnem prometu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi navedenega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, kršitelj pa je bil predlagan sodniku za prekrške.