Začela se je prenova ceste proti Sv. Florijanu

11. 2. 2021 18:03

Končala so se dela prve etape nove ceste proti Sv. Florijanu. Fazna prenova cestne povezave, ki povezuje naselji Tuncovec in Sv. Florijan se je začela v letu 2020. V Tuncovcu je že urejeno varnejše priključevanje lokalne ceste na državno cesto.

Investicijo je Občina Rogaška Slatina javnosti podrobneje predstavila v preteklem tednu. Ena od faz celovite prenove pa je bila v mesecu decembru zaključena tudi na povsem drugem koncu navedene cestne povezave, pri Sv. Florijanu.

Izvedena faza se nanaša na zaključnih 700 metrov cestne povezave Tuncovec – Sv. Florijan. Začetek odseka je približno 100 metrov od prečkanja vodotoka Teršnica, zaključek v križišču z javno potjo JP 857401. Obnovitvena dela so vključevala sanacijo spodnjega ustroja vozišča, ureditev odvodnjavanja in asfaltiranje v širini 4,5 metra. Izvedena je bila tudi krajša deviacija trase z izboljšanimi vozno-tehničnimi elementi ceste ter celovita preureditev križišča v izteku. Vrednost faze znaša 260.000 evrov, gradbena dela je izvedla družba Kit-ak gradnje iz Rogaške Slatine.

Za izvedbo v letih 2021 in 2022 ostajata še dva zahtevnejša vmesna odseka cestne povezave Tuncovec – Sv. Florijan, v skupni dolžini 1.120 metrov.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,584 seconds.