Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začela se je prenova ceste proti Sv. Florijanu


Končala so se dela prve etape nove ceste proti Sv. Florijanu. Fazna prenova cestne povezave, ki povezuje naselji Tuncovec in Sv. Florijan se je začela v letu 2020. V Tuncovcu je že urejeno varnejše priključevanje lokalne ceste na državno cesto.

Investicijo je Občina Rogaška Slatina javnosti podrobneje predstavila v preteklem tednu. Ena od faz celovite prenove pa je bila v mesecu decembru zaključena tudi na povsem drugem koncu navedene cestne povezave, pri Sv. Florijanu.

Izvedena faza se nanaša na zaključnih 700 metrov cestne povezave Tuncovec – Sv. Florijan. Začetek odseka je približno 100 metrov od prečkanja vodotoka Teršnica, zaključek v križišču z javno potjo JP 857401. Obnovitvena dela so vključevala sanacijo spodnjega ustroja vozišča, ureditev odvodnjavanja in asfaltiranje v širini 4,5 metra. Izvedena je bila tudi krajša deviacija trase z izboljšanimi vozno-tehničnimi elementi ceste ter celovita preureditev križišča v izteku. Vrednost faze znaša 260.000 evrov, gradbena dela je izvedla družba Kit-ak gradnje iz Rogaške Slatine.

Za izvedbo v letih 2021 in 2022 ostajata še dva zahtevnejša vmesna odseka cestne povezave Tuncovec – Sv. Florijan, v skupni dolžini 1.120 metrov.