Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 8.2.2021 do 15.2.2021 (po vasi hodil s pištolo in grozil sosedom, pretep v zasebnem prostoru,…)


TATVINE IZ GOSPODARSKEGA POSLOPJA

8.2.2021 smo bili obveščeni, da je bil iz gospodarskega poslopja na območju kozjanskega odtujen neregistriran štirikolesnik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je poleg štirikolesnika bila odtujena še gorska kosilnice, dve kosilnici na nitko, tri motorne žage ter električni vrtalnik s stojalom.  Opravljen je bil ogled kraja dejanja, sledi nadaljnje zbiranje obvestil in kazenska ovadba  na tožilstvo Celje.  Z dejanjem je nastala materialna škoda za okoli 8000 EUR.

GROŽNJE SOSEDA

10.2.2021 smo bili obveščeni, da je mlajši moški z območja občine Podčetrtek hodil po vasi in s pištolo v roki grozil svojim sosedom, po dejanju pa se je zatekel v prostore svoje hiše.  Po posredovanju policistov je bil storilec obvladan, v postopku z njim pa je bilo ugotovljeno,  da je slednji pri izvrševanju dejanja v rokah držal imitacijo pištole, katera mu je bila zasežena. Storilec je bil zaradi zdravstvenih težav prisilno hospitaliziran. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

POŽAR NA PLINSKI BOMBI

11.2.2021 smo bili obveščeni, da je prišlo v kraju Imeno do požara v  stanovanjski hiši. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do požara prišlo na plinski bombi in sicer po tem, ko je občanka zamenjala plinske bombo. Zaradi puščanja plina je zagorela shramba. Požar so pogasili gasilci. Na objektu in opremi je nastala materialna škoda za okoli 5.000 EUR. Policisti so na kraju izključili tujo krivdo in v tej zvezi s poročilom obvestili tožilstvo v Celju.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

11. 2. 2021 je občanka podala ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini. Zaradi dalj trajajočega nasilja je bil osumljenemu izrečen ukrep prepoved približevanja oškodovanki. Dežurni preiskovalni sodnik sodišča v Celju je ukrep prepoved približevanja potrdil in le tega še podaljšal. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na tožilstvo v Celju.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V ZASEBNE PROSTORU

13.2.2021 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ženska živi v partnerski zvezi z moškim v njegovi stanovanjski hiši. Tam stanuje tudi partneričina hčerka h kateri je prišel na obisk njen fant. Med seboj so se pričeli prepirat tako da sta se moška pričela medsebojno prerivati in pretepati. Ob prihodu na kraj so se kršitelji pomirili. Zoper oba kršitelja bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

PREHITER VOZNIK

14.2.2021 sta policista v enem izmed naselij izvajala meritev hitrosti  v cestnem prometu. Pri tem sta izmerila prekoračitev dovoljene hitrosti enega izmed voznikov. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo uveden postopek o prekršku, sodniku za prekrške bo moral pojasniti razloge za prehitro vožnjo v cestnem prometu.