Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 25. 1. 2021 do 1. 2. 2021 (znanka mu ni vrnila 10.000 €, drevo padlo na električne vodnike,…)


POROČILO od 25.1.2021 do 1.2.2021

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO DVEH TOVORNIH VOZIL

Dne 25.1.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo v kraju Mala Pristava. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo, ko je voznik tovornega vozila med prehitevanjem trčil v drugo vozilo. O zadevi bodo izpisali uradni zaznamek.

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE

Dne 26.1.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan in naznanil, da je v času od avgusta 2019 do decembra 2020 izročil znanki zaradi 10.000 EUR, pri čemer pa ga je znanka s prikazovanjem lažnih življenjskih okoliščin spravila v zmoto. Denarja mu ni vrnila, zoper njo sledi kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

TRČIL V PROMETNI ZNAK

Dne 27.1.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na glavni cesti izven naselja Šentvid pri Grobelnem obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v prometni znak in plastični odsevnik ter ju poškodoval. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO DVEH OSEBNIH AVTOMOBILOV

Dne 27.1.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v Šentvidu pri Grobelnem obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču z vzvratnim ogledalom trčil v vzvratno ogledalo nasproti vozečega  osebnega avtomobila. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču izdan plačilni nalog.

DREVO PADLO NA ELEKTRIČNE VODNIKE

Dne 28.1.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je občan v kraju Škofija podiral drevo, katero se je podrlo na električne vodnike, zaradi česar je prišlo do izpada električne energije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan v svojem gozdu podrl drevo, pri čemer pa je vrh drevesa padel po električnem vodniku. Prišlo je do kratkega stika in do izpada električne energije. Pri tem je nastala materialna škoda med 100 in 600 evrov, sledi zbiranje obvestil in KO na ODT Celje.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 30.1.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

G.B./PP Šmarje pri Jelšah