Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Šentjur vabi na brezplačna izobraževanja na daljavo


Na Ljudski univerzi Šentjur (LUŠ) potekajo brezplačni tečaji v sklopu evropskega projekta Temeljne in poklicne kompetence. Nekateri tečaji so se preselili na izvajanje preko spleta in ko bodo razmere dopuščale, jih bodo nadaljevali v učilnicah (tečaj Angleščina za nove priložnosti, javno-veljavni program Izzivi podeželja in tečaj Tehnologija me ne bo povozila ter usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije viličarist/viličaristka, tečaj javnega nastopanja).

10. februarja, ob 17. uri,vas vabijo na uvodno predstavitev in uskladitev urnika za spletni tečaj Angleščina za nove priložnosti.

Nedavno pa je LUŠ postala tudi lokalna točka SVOS za spletno in anonimno ocenjevanje spretnosti posameznika (besedilne, bralne, matematične spretnosti ter spretnosti za delo v tehnološko bogatih okoljih), ki daje po izpolnjenem spletnem vprašalniku pogled na primerljive rezultate glede na starostno skupino in izobrazbo izpolnjevalca. Z možnostjo ocenjevanja spretnosti odgovarjajo na pomemben slovenski problem, ki ga je obelodanila mednarodna raziskava spretnostih odraslih (PIAAC), da ima vsak 4. prebivalec Slovenije prenizko razvite spretnosti, da bi lahko učinkovito deloval v vsakdanjem življenju in delovnem okolju.

Priključili pa so se praznovanju ob 100. obletnici smrti Josipa Ipavca, zato vas vabijo k prijavam na spletni pogovor v živo z operno solistko Urško Arlič Gololičič, ki je že pred leti sodelovala pri pripravi izobraževalnih gradiv za Ipavce, v Narodni in univerzitetni knjižnici pa je našla nekaj še neznanih notnih gradiv in se kot zavedna Šentjurčanka poglobila v pomen glasbene dediščine Ipavcev za naš kraj kot tudi širše.

Pogovor bo potekal v četrtek, 11. februarja ob 10. uri preko spletnega orodja ZOOM, na dogodek pa se lahko prijavite na e-naslov: [email protected]