Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 21. 12. do 28. 12. 2020 (preko spletnih portalov ogoljufali moške za najmanj 230.000 €, vozil pod vplivom prepovedanih drog, požar,…)


IZVRŠEVALI STA GOLJUFIJE – POZIV OBČANOM

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v teh dneh obravnavali več sumov kaznivih dejanj goljufije po čl. 211/3 KZ-1. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski stari 18 in 32 let. Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico so policisti v času od leta 2017 dalje že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, medtem ko mlajša še ni bila pred obravnavana.

Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovanci vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik kot so ona-on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih.

Predstavljali sta se z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb (rabijo denar za študij, se zdravijo v tujini za neozdravljivo boleznijo – zdravljenje pa je drago ipd), v obdobju 2018 in 2020, vsaj tri oškodovance z območja Policijske uprave Celje in Maribor prepričali, da so jima bodisi podarili, bodisi posodili skupaj najmanj 230.000 €. Moški so jima denar izročali na različnih mestih, kjer sta se z njimi dobivali.

Ker policisti sumijo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram še več, pozivajo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo.

Goljufinji so s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njiju odredil sodno pridržanje. Grozi jima zaporna kazen od enega do osmih let.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

22. 12. 2020 v popoldanskem času so na območju Šmarja ustavili in kontrolirali voznika kmetijskega traktorja, kateri ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Pri postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega mu je bil traktor zasežen, nadaljnja vožnja pa prepovedana. O zadevi so sodišče obvestili z obdolžilnim predlogom.

Prav tako so 24. 12. 2020 okoli 2.00 ure, v naselju Kozje ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje z tujim vozniškim dovoljenjem na območju R. Slovenije. V postopku je voznik odklonil preizkus alkoholiziranost. Zaradi opisanih prekrškov mu je bilo vozilo zaseženo, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper njega so izpisali obdolžilni predlog ter mu izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja policijske ure.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

25. 12. 2020 v popoldanskem času so bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v kraju Rakovec. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do požara oz. tlenja prišlo zaradi kratkega stika na električnem vodniku zamrzovalne skrinje. Požar je domačim pomagala gasiti tudi soseda, katera je zaradi vdihavanja dima iskala zdravniško pomoč. Pri požaru je nastala manjša materialna škoda.

VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG TER ZASEG LE TE

25. 12. 2020 zvečer, so v Virštanju ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je bila pri postopku zasežena manjša količina delcev posušene zelene rastline za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo. Z voznikom je bil opravljen hitri test na prepovedane droge, pri čemer je indikator bil pozitiven na prepovedane droge. Odrejen mu je bil strokovni pregled, vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Tudi ta voznik se bo srečal s sodnikom za prekrške.

TRČIL V DREVO

27.12. 2020 so v kraju Olimje obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Slednji je zaradi navedenega zapeljal iz vozišča ter trčil v drevo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PP Šmarje