Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedmi krog druge serije On-line šaha Kozjansko


V sredo 16. decembra je bil na sporedu sedmi, predzadnji turnir druge serije On-line turnirjev Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Na portalu chess.com se ga je udeležilo štirinajst šahistov, ki so odigrali šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Zmagovalec sedmega turnirja je postal član ŠD Sij Acroni Jesenice Miha Grumerec iz Bistrice ob Sotli, ki je zbral pet točk. Enako število točk in slabši drugi kriterij je imel na drugem mestu Bruno Glas iz šahovskega kluba Triglav Krško, tretje mesto pa je še sedmič zapored osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s štirimi točkami.

Bruno je bil ponovno najboljši v starostni kategoriji do 12 let, v kategoriji do devet let pa je bila najboljša Anja Beber iz ŠK Postojna, ki je osvojila skupno peto mesto.

V skupnem seštevku je vodstvo pred zadnjim turnirjem ponovno prevzel Miha Grumerec. Na drugem mestu je Bruno Glas, ki za njim zaostaja že nedosegljivih 34 točk. Tudi njegova prednost pred tretjeuvrščenim Mojmirjem Cilenškom je že nedosegljiva, v boj za končno tretje mesto pa se lahko vmeša le še Bor Gradišek iz Kozjega.

V sredo 23. decembra bo na sporedu še zadnji, osmi turnir druge serije, v kateri je skupno nastopilo že osemnajst šahistov. (R.G.)