Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah priskočila na pomoč šolarjem


Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah je ob lanskoletni 40. obletnici delovanja v sodelovanju z Lions klubom Rogaška Slatina uspešno izvedla akcijo Lokalni podjetniki za lokalne otroke in zbrala sredstva za pomoč šolskim skladom šol v UE Šmarje pri Jelšah za zimsko šolo v naravi.

“Ker se zavedamo, da so letos časi še težji za mnoge družine, ki se morajo sedaj soočati še s pomanjkanjem ustrezne opreme pri procesu šolanja na daljavo, smo se na zbornici odločili, da se pridružimo decembrskim dobrim možem in šolarjem štirih šol na našem območju omogočimo, da se bodo sedaj lažje lotili pouka na daljavo,” pa so ob letošnji decembrski sporočili iz OOZ Šmarje pri Jelšah.

Akciji se je pridružil tudi predsednik zbornice s svojim podjetjem AS System d.o.o. in tako so se tudi pri njih v sodelovanju z Lions klubom Rogaška odločili, da zaradi letošnje situacije namesto poslovnih daril, denar namenijo za nakup šestih prenosnih računalnikov in tako pomagajo tistim šolarjem na območju Obsotelja, ki so imeli težave z opremo pri delu od doma.

Računalnike sta minuli petek predala predsednik OOZ Šmarje pri Jelšah in direktor podjetja AS System d.o.o. Aleš Seidl ter predsednik Lions kluba Mirko Žerak. Prevzeli pa sta jih ravnateljici OŠ Rogatec Alenka Virant in OŠ Podčetrtek Sonja Švajger, ki se skupaj z ostalimi ravnatelji še kako zavedata težav in stisk, s katerimi se soočajo njihovi učenci zaradi načina dela, ki ga narekuje epidemija.