Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Včeraj najmanj potrjenih okužb v zadnjem mesecu. V SB Celje prvič po tednu dni zabeležili upad števila hospitaliziranih covid bolnikov


Nedelja je kot običajno prinesla manjše število potrjenih okužb, a tokratno zmanjšanje in nekateri drugi kazalci vseeno kažejo, da se drugi val epidemije počasi umirja. Včeraj je bilo odvzetih zgolj 2063 brisov, na podlagi katerih je bilo potrjenih 464 okužb. To je najmanj po 12. oktobru. Tudi delež pozitivnih izvidov testov je najnižji po 19. oktobru, in je bil včeraj 22,49 %.

Še vedno pa se povečuje število hospitaliziranih in umrlih. Dnevni prirast hospitaliziranih se sicer nekoliko zmanjšuje, a so številke še vedno zaskrbljujoče. Dnevni prirast umrlih pa očitno še ne pojenja.

Včeraj je umrlo 24 covid bolnikov, kar je eden več kot dan prej. Skupaj je v Sloveniji od začetka epidemije umrlo že 578 oseb obolelih za covidom-19. Vse od 29. okrobra naprej v Sloveniji beležimo dnevno več kot 20 umrlih na dan. Od takrat smo zabeležili že 286 žrtev covida-19.

Trenutno je hospitaliziranih že 1143 covid bolnikov oz. 18 več kot dan prej. Na intenzivni negi se zdravi 186 (127 od teh na respiratorju), kar pomeni da je v intenzivni covid negi 12 bolnikov več kot dan prej, 2 več kot dan prej sta na respiratorju.

Na pomoč SB Celje priskočili tudi prostovoljci Rdečega križa

V Splošni bolnišnici Celje se skupaj zdravi 130 covid bolnikov, kar je 4 manj kot dan prej in prvo zmanjšanje števila hospitaliziranih po tednu dni naraščanja, 19 jih je na intenzivni negi, od teh jih je 13 na respiratorju. V SB Celje so včeraj sprejeli 9 covid bolnikov, v domačo oskrbo so jih odpustili 10, umrli pa so trije covid bolniki. V SB Celje se še vedno soočajo z veliko kadrovsko stisko. Po tem, ko so jim na pomoč priskočili zdravstveni delavci ZD Šmarje pri Jelšah, ZD Laško in Srednje zdravstvene šole Celje, se jim je danes pridružilo še 15 prostovoljcev, bolničarjev Območnih združenj RKS celjske regije: Celje, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Šentjur pri Celju, Velenje in Žalec. Več v novici tukaj.

V negovalnih bolnišnicah je dodatno v oskrbi 105 covid bolnikov. Od tega 27 v Bolnišnici Topolšica in 8 v Psihiatrični bolnišnici Vojnik.

Število aktivno okuženih oseb v Sloveniji je 21.514, kar pomeni, da je število aktivno okuženih v Sloveniji padlo že tretji dan zapored, včeraj za 654 oseb. Enako 14-dnevna pojavnost, ki je padla za 32 okuženih in je 1026 potrjeno okuženih oseb na 100.000 prebivalcev.

Na Celjskem oz. Savinjski regiji je bilo včeraj potrjenih le 51 okužb. Največ v občinah Slovenske Konjice in Laško po (8), sledijo Celje in Žalec po (7), Velenje (6), Šentjur (3), Zreče, Štore in Kozje po (2), Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Šmartno ob Paki, Braslovče in Rečica ob Savinji po (1).

V Savinjski regiji je trenutno aktivno okuženih 2660 oseb, kar je 37 manj kot dan prej. Največ aktivnookuženih je v Celju (450), Velenju (444), Žalcu (239), Šentjurju (215), Šoštanju (143) in Slovenskih Konjicah (126). 14-dnevna pojavnost naše regije pa je 1031,6 okuženih na 100.000 prebivalcev.

Tudi Dom sv. Jožef Celje potrebuje zdravstvene kadre

“Tudi Domu sv. Jožef virus COVID-19 ni prizanesel. Pridružujemo se prošnjam in pozivom, da se v reševanje trenutne, a tudi siceršnje stiske s pomanjkanjem osebja v domovih in sicer v zdravstvu odzovejo zlasti tisti, ki so poklic medicinske sestre ali bolničarja negovalca nekoč videli kot svoje življenjsko poslanstvo, nato pa ga iz različnih razlogov opustili. Bolj kot kdaj prej ste potrebni tako kolegom, kot uporabnikom storitev institucionalnega varstva. Če ste se prepoznali v zgornjih vrsticah, ali pa kako drugače čutite, da bi lahko podprli prizadevanja izčrpanih sodelavcev v našem domu, vas vabimo, da se nam pridružite; bodisi kot medicinska sestra, bodisi kot bolničar negovalec. Hvaležni bomo za vaš odziv, ki ga pričakujemo do 23. 11. 2020. Lahko nam pišete po navadni pošti ali pošljete elektronsko sporočilo na naslova: Dom sv. Jožef, Plečnikova 29, 3000 Celje ali [email protected],” so zapisali v domu.Več informacij: https://www.jozef.si/domov/prosta-delovna-mesta/