Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Samozaposleni in mikro podjetja upravičeni do brezplačnih zaščitnih mask

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) od 4. 11. do 15. 11. poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do skupno 4 zaposlenimi k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

S tem želi ministrstvo pomagati tudi tistim najmanjšim podjetjem, ki so Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme Slovenskega podjetniškega sklada morala izpistiti, saj so imeli premalo zaposlenih za prijavo.

OZS bo v imenu MGRT razdelila 5 milijonov zaščitnih mask s ciljem preprečitve širjenja okužbe s COVID-19.

Zaščitne maske lahko prejmejo samozaposleni ter mikro podjetja z enim do največ štirimi zaposlenimi. Javni poziv je objavljen na spletni strani www.ozs.si/maske.

Na poziv se lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu. Postopek prijave je izredno preprost in poteka preko elektronskega obrazca na zgoraj omenjeni spletni strani.

Postopek razdeljevanja zaščitnih mask

Upravičencem se odobrijo le pravočasno oddane in popolne vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje za prijavo. Vloge se bodo oddale prek spletne strani www.ozs.si/maske. Upravičenec bo prevzel zaščitne maske osebno na tisti območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere ima sedež podjetja. Seznam območnih zbornic je prav tako objavljen na spletni strani www.ozs.si/ooz.

Poziv je odprt do 15. 11. 2020 oz. do razdelitve vseh razpoložljivih zaščitnih mask.

Več informacij nudijo vse lokalne obrtno-podjetniške zbornice.