Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 9. 11. 2020 do 15. 11. 2020 (osdem ilegalcev iz Bangladeša, udarci ob mejnem sporu,…)


ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

10.11.2020 so policisti pri varovanju državne meje na območju Imenske gorce  izsledili in prijeli osem oseb, za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za ilegalne pribežnike državljane Bangladeša, kateri so se izognili mejne kontrole in državno mejo prečkali ilegalno, zunaj mejnega prehoda na območju Imenega. Po zaključenem postopku je bilo sedem ilegalnih pribežnikov po sporazumu vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, kateri so tujce tudi sprejel nazaj,  mladoletni pribežnik pa je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil odpeljan v azilni dom Logatec.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 11.11.2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena od občana, da ga je na območju Podčetrtka, zaradi mejnega spora besedno napadel sosed, ki je ravnanje podkrepil s tem, da je prijavitelja še z glavo udaril. Ob prihodu  patrulje je kršitelj kraj že zapustil. Zoper kršitelja bo zaradi kršitve določb ZJRM-1A, uveden hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa šmarske policijske postaje.

ZASEG VOZILA

12.11.2020 so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila.  V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozniku potekla veljavnost vozniškega dovoljenja iz zdravstvenih razlogov, posledično česar mu je bilo vozilo zaseženo. O usodi vozila ter storjenega prekrška bo odločalo sodišče, kamor so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.