Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 16. 11. 2020 do 22. 11. 2020 (napadel računalniški sistem podjetja, pobeglo vozilo, ukradel železniške tire,…)

23. 11. 2020 8:32

PP Šmarje pri Jelšah: POROČILO ZA JAVNOST od 16.11.2020 do 22.11.2020

18.11.2020, NEZNANEC NAPADEL  RAČUNALNIŠKI SISTEM PODJETJA

Policisti so bili obveščeni od zakonitega zastopnika enega izmed podjetij na območju občine Šmarje pri Jelšah, da mu je neznani v času preteklih dni napadel računalniški sistem, saj ima posledično kriptirane datoteke. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec z dejanjem pri oškodovanem podjetju povzročil za okoli 2000 EUR škode. Policisti so na kraju zavarovali dokaze, o storilcu pa še poizvedujejo.

VOZILO LASTNICI POBEGNILO IN TRČILO V OBJEKT AVTOBUSNEGA POSTAJALIŠČA

Policisti so tega dne obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, kjer je udeleženka v cestnem prometu neprimerno zavarovala svoje vozila, zaradi česar je le to samodejno popeljano vzratno po parkirišču ter pri tem z zadnjim delom vozila trčilo v zgradbo avtobusnega postajališča. Na objektu in vozilu je nastala manjša materialna škoda, uporabnica vozila je bila zaradi prekrška oglobljena.

NEZNANEC NEUPRAVIČENO VSTOPIL V ZAPUŠČENI OBJEKT

Policisti so bili obveščeni o tem, da je neznanec v zadnjih dneh vstopil v starejši zapuščeni objekt in v notranjosti razbil nekaj inventarja.  Neznani storilec je z dejanjem pri lastniku povzročil za okoli 500  EUR škode. Policisti so opravili ogled kraja, o storilcu pa še poizvedujejo.

19.11.2020, ODTUJIL ŽELEZNIŠKE TIRE

Policisti so opravili ogled kraja, kjer je do sedaj neznani storilec na opuščenem delu železniške proge demontiral in odtujil več deset metrov železniških tirov. Z dejanjem je nastalo za okoli 2.000 EUR materialne škode. Policisti so zavarovali najdene sledove, o storilcu še poizvedujejo.

21.11.2020,  NA DVORIŠČU NAŠLI MRTVEGA SOSEDA

Policisti so bili obveščeni od občanov, da so na dvorišču sosedove hiše našli mrtvo osebo. V zvezi prejetega naznanila so na kraj odšli policisti, ki so z zbranimi obvestili in ogledom kraja ugotovili, da je bil na kraju dejansko najden lastnik hiše, ki je tam živel sam. Policisti znakov nasilne smrti niso našli, odrejena pa je bila sanitarna obdukcija. O okoliščinah bo s poročilom obveščeno pristojno državno tožilstvo.

22.11.2020, PRIJETI ILEGALNI PREBEŽNIKI

Policisti tukajšnje PP so z operativnim delom na terenu neposredno zaznali ilegalni prehod državne mejo skupine petih državljanov Afganistana in Pakistana in jim omejili gibanje. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva izmed tujcev mladoletna in sta zaprosila za mednarodno zaščito. Oba mladoletnika sta bila v tej zvezi nameščena v azilni dom v Logatcu, ostali trije pa so bili po zaključenem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X