Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Potrgali odlično letino v Zgornjem trgu (foto)


V torek so v Zgornjem trgu pripravili tradicionalno trgatev – trganje grozdov šentjurske potomke mariborske modre kavčine.

Tokrat je bila trgatev v luči ukrepov za preprečevanje širitev okužbe precej drugačna, zgolj simbolna. Tako so 258 težkih zrelih grozdov potrgali le gospodar trte župan mag. Marko Diaci, mestni viničar in predsednik šentjurskih vinogradnikov Jurij Malovrh ter Lojze Krajnc, prav tako iz društva.

Letos se vinogradniki veselijo odlične letine in posledično pričakujejo dobro vino. Plodove šentjurske trte pa so tudi tokrat kar pozobali. Župan je nabrane grozde namreč razdelil med stanovalce Doma starejših Šentjur, varovance Varstveno delovnega centra Šentjur ter člane Društva upokojencev Šentjur. Vitaminskega zdravega posladka so se vsi razveselili, ob upanju, da bodo naslednje leto tako rez kot trgatev lahko spet opravili ob druženju, pesmi in likofu. Trgači so si po mrzli in deževni trgatvi zaželeli še veliko zdravja, župan pa je ob tej priložnosti zahvalil viničarju in društvu vinogradnikov za celoletno skrb za trto, ki je lep okras Zgornjega trga.

vir: Občina Šentjur