Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po izbruhu okužb v Pegazovem domu se razmere umirjajo


Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 2899 testov na covid-19 na podlagi katerih je bilo potrjenih 175 okužb z novim koronavirusom. Dva bolnika s covid-19 sta včeraj umrla, skupno število umrlih se je tako povzpelo na 152.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih ponovno v občini Ljubljana, kjer so jih potrdili 20. Na Celjskem je bilo potrjenih 21 novih okužb, največ v Celju, kjer so jih že tretji dan zapored potrdili šest. V zadnjih sedmih dneh je bilo v občini Celje potrjenih 33 okužb, v povprečju skoraj 5 okužb na dan. Aktivno okuženih v Celju je 47 oseb, kar je največ v Savinjski regiji. Včeraj so bile štiri okužbe potrjene tudi v Žalcu, dve pa v Rogaški Slatini, kjer se razmere, po izbruhu okužb v Pegazovem domu, umirjajo. V tem tednu namreč niso potrdili novih okužb. Po eno okužbo so med kozjanskimi občinami potrdili še v Šentjurju in Šmarju pri Jelšah.

Hospitaliziranih je skupaj 86 oseb, 15 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, devet oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo osem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Na Celjskem je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj 21 okužb s Sars-CoV-2. Največ kot rečeno v občinah Celje, kjer so tretji dan zapored potrdili šest okužb, štiri so potrdili vobčini Žalec, po dve okužbi so potrdili v občinah Slovenske Konjice, Zreče in Rogaška Slatina, po eno pa so potrdili v občinah Šentjur, Velenje, Šmarje pri Jelšah, Mozirje in Šmartno ob Paki.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 245 oseb, največ v Celju (47), Slovenskih Konjicah (31), Šentjurju (24) in Zrečah (23). V ostalih občinah naše regije je pod 20 aktivno okućenih oseb. Podatke najdete spodaj. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1807 oseb, največ v Ljubljani, 352 in Mariboru 95.

Pegazov dom v tem tednu brez novih okužb

Dobre novice prihajajo iz Pegazovega doma v Rogaški Slatini. Direktorica doma Kristina Kampuš je namreč sporočila, da v tem tednu ni bilo potrjenih novih okužb.

“Skoraj vsakodnevno še potekajo kontrolna testiranja v manjšem obsegu, vendar so bili v zadnjih dneh vsi rezultati negativni. To nas navdaja z optimizmom, da smo virus zajezili, še vedno pa ohranjamo vse preventivne ukrepe.

Skupno število potrjenih okužb tako ostaja enako, kot smo ga že sporočili v začetku tega tedna, to je 25 okužb pri stanovalcih in 6 okužb pri zaposlenih, od katerih sta dve že ozdravljeni in nazaj na delovnem mestu.

V bolnišnični obravnavi sta trenutno še 2 stanovalki in 1 stanovalec, vsi ostali stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba, so nameščeni v rdeči coni v Pegazovem domu. 1 stanovalka in 1 stanovalec sta v bolnišnici umrla,” je sporočila Kampušova.