Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob novem rekordu pet okužb tudi v Šentjurju. V SB Celje do včeraj okuženih 19 zaposlenih, danes brez novih okužb.


Včeraj je padel nov neslaven rekord po številu potrjenih okužb v Sloveniji. Na podlagi rekordnih 4902 testiranj so namreč potrdili kar 707 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni da je bil delež pozitivnih testov prav tako rekordnih 14,4 %.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 4248 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo včeraj največ okužb potrjenih v občini Ljubljana, in sicer okroglih 100. Včeraj sta umrla dva covid bolnika, tako da je skupna številka narasla na 175 umrlih.

Sedaj je torej še toliko bolj očitno, da bo moral vsak izmed nas, če želimo da zdravstveni sistem z zdravstvenimi delavci v prvi vrsti vzdrži, ter se izognemo povečanju števila umrlih med ranljivo populacijo, pokazati in prevzeti svoj del odgovornosti. Vlada bo sicer na današnji seji sprejela nove ukrepe iz tretje faze oranžnega paketa. Kaj si lahko obetamo najdete tukaj.

Bolnišnice bodo zaradi poslabšanja situacije začele ukinjati nenujne storitve.

V občinah Kozjanskega in Obsotelja smo včeraj zabeležili 6 novih okužb. Največ ponovno v Šentjurju, in sicer 5, ena okužba pa je bila potrjena še v Rogatcu.

V Splošni bolnišnici Celje so po tem, ko so se množično okužili zaposleni na infekcijskem oddelku kjer zdravijo covid bolnike, včeraj potrdili še dve dodatni okužbi med medicinskimi sestrami, tako da je sedaj skupaj okuženih 16 medicinskih sester in trije zdravniki. Danes so nam iz SB Celje sporočili, da danes zaenkrat novih potrjenih okužb ne beležijo.

Po podatkih sledilnika covid-19 je 14-dnevna incidenca, število okuženih na 100.000 prebivalcev, že presegla dvestotico (203) na 100.000 prebivalcev. Incidenca je že nekaj dni nazaj presegla 140, kar je eden izmed pogojev za ponovno razglasitev epidemije. Druga dva mejnika sta 250 hospitaliziranih, in 50 bolnikov na intenzivni negi. Tudi ta dva parametra bosta očitno kmalu dosežena.

Po slovenskih bolnišnicah je namreč skupaj hospitaliziranih že 210 oseb, 35 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 20 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo 16 covid bolnikov, štirje so v intenzivni enoti, na respiratorju je en covid bolnik. V celjski bolnišnici je včeraj ponovno umrl en bolnik.

Na Celjskem oz. Savinjski regiji so sicer včeraj potrdili 53 okužb. Največ v občini Velenje, in sicer 15. Sledijo Celje (7), Šentjur (5), Laško (4), Šoštanj, Žalec in Zreče po (3), Braslovče, Ljubno, Mozirje, Slovenske Konjice in Vransko po (2), po (1) pa v občinah Rogatec, Štore in Vojnik.

Okužen tudi župnik v Laškem

Kot so sporočili iz Župnije Laško, je eden od župnikov, ki deluje v pastoralni enoti v Laškem, v tem tednu zbolel, test na okužbo s korona virusom pa je bil namreč pozitiven. Duhovnik je o tem obvestil starše otrok, ki jih je minulo soboto in v nedeljo krstil in druge, s katerimi je imel osebne stike, kot mu je določila epidemiologinja iz NIJZ v pogovoru.

“Kar se tiče naših župnijskih dejavnosti, so prišli pod drobnogled župnijski dogodki, ki jih je župnik opravljal zadnje tri dni pred odkritjem okužbe. Zraven sodijo stiki pri nedeljskih svetih mašah ob 09.00 in 10.30, za katere pa ne bo odrejene karantene. Ob tem bi želel pojasniti, da pri svetih mašam dosledno izvajamo navodila, ki so bila predpisana in jih je priporočila Slovenska škofovska konferenca,” je med drugim zapisal nadžupnik Rok Metličar. V župnišču imajo sicer vsi, ki stanujejo na istem naslovu, odrejeno 10-dnevno karanteno.

Sodelujte v anonimni anketi o spoštovanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa:

Create your own user feedback survey