Novo študijsko leto na LU Šentjur (video)

2. 10. 2020 19:01

Ob mednarodnem dnevu starejših je Ljudska univerza Šentjur pričela novo študijsko leto za Univerzo za tretje življensko obdobje.

Tokrat so v luči prihajajočega praznovanja leta Josipa Ipavca povabili dva člana legendarne zasedbe New swing quartet. Njihova stalna razstava v Zgornjem trgu Šentjur se namreč simbolično zaključi s Kozlevčarjevo priredbo Ipavčeve pesmi Vse mine in s tem opozorijo, da so nasledniki bogate glasbene tradicije Ipavcev.

V prijetnem pogovoru sta člana zasedbe New swing quartet, Dare Hering in Marijan Petan, obudila nekaj preteklih spominov s svetovnih turnej ter odprla problematiko segregacije, razkrila pa sta nam tudi, kaj počneta še danes, v svojem tretjem življenjskem obdobju, katere vrednote ju zaznamujejo. Petan pa je v simpatični pesmi Jaz bom isti, ko bo star opozoril tudi na stereotipe o  starejših.

Ljudska univerza Šentjur je včeraj tudi uradno otvorila novo študijsko leto in povabila tudi še ne upokojene na brezplačna izobraževanja (npr.: tečaj retorike, jezikovna in računalniška izobraževanja, NPK Maser, NPK Viličarist, UŽU-Izzivi podeželja – za opolnomočenje ljudi na podeželju …).

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X