Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novo študijsko leto na LU Šentjur (video)


Ob mednarodnem dnevu starejših je Ljudska univerza Šentjur pričela novo študijsko leto za Univerzo za tretje življensko obdobje.

Tokrat so v luči prihajajočega praznovanja leta Josipa Ipavca povabili dva člana legendarne zasedbe New swing quartet. Njihova stalna razstava v Zgornjem trgu Šentjur se namreč simbolično zaključi s Kozlevčarjevo priredbo Ipavčeve pesmi Vse mine in s tem opozorijo, da so nasledniki bogate glasbene tradicije Ipavcev.

V prijetnem pogovoru sta člana zasedbe New swing quartet, Dare Hering in Marijan Petan, obudila nekaj preteklih spominov s svetovnih turnej ter odprla problematiko segregacije, razkrila pa sta nam tudi, kaj počneta še danes, v svojem tretjem življenjskem obdobju, katere vrednote ju zaznamujejo. Petan pa je v simpatični pesmi Jaz bom isti, ko bo star opozoril tudi na stereotipe o  starejših.

Ljudska univerza Šentjur je včeraj tudi uradno otvorila novo študijsko leto in povabila tudi še ne upokojene na brezplačna izobraževanja (npr.: tečaj retorike, jezikovna in računalniška izobraževanja, NPK Maser, NPK Viličarist, UŽU-Izzivi podeželja – za opolnomočenje ljudi na podeželju …).