Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nedokončana lokalna cesta Sladka Gora–Dolga Gora bo dokončana v naslednjih dneh


V zadnjem obdobju je slabo voljo občanov z območja Sladke Gore začela povzročati nedokončana lokalna cesta Sladka Gora-Dolga Gora, ki se je začela obnavljati pred mesecem dni, a ostala nedokončana z motečimi vdolbinami.

Pri tem je občane zmotilo tudi dejatvo, da je bila cesta v Lembergu, katere obnova se je začela istočasno, dokončana že pred časom, na cesto v Sladki Gori pa kot da se je pozabilo. Prav tako naj bi bil ta odsek ceste pomanjkljivo opremljen s prometno signalizacijo, ki označuje stanje na cestišču, nekateri pa naj bi zaradi vdolbin utpeli tudi poškodbe na svojem vozilu.

Na stopnjevanje nezadovoljstva občanov s tega območja se je odzvala Občina Šmarje pri Jelšah. V sodelovanju z oddelkom za okolje in prostor, kamor sodi urejanje in vlaganje v cestno infrastrukturo, so pripravili pojasnilo, ki ga objavljamo spodaj.

Ureditev odseka lokalne ceste Sladka Gora–Dolga Gora sodi v sklop rednih vzdrževalnih cest, izvedba posodobitve ceste Mestinje–Lemberg pa sodi v sklop naložbenih vlaganj v cestno infrastrukturo.

Izvajalec vzdrževalnih del na Sladki Gori je pogodbeni izvajalec VOC Celje, ki je izvedbo zaključnega asfaltnega sloja načrtoval do petka, 2. oktobra, a del ni uspel opraviti. Površina za asfaltno podlago debeline -6 cm je bila pripravljena v sredo, 30. septembra. Po današnjih pogovorih z izvajalcem bo asfaltiranje potekalo v teh dneh, odvisno od vremena.

Izvajalec investicijskih del v Lembergu je v postopku javnega naročila izbrano podjetje Kitak gradnje iz Rogaške Slatine. Obseg del in terminski načrti del v Lembergu so tako povsem ločeni od rednih vzdrževalnih del na Sladki Gori, zato tudi – ne glede na geografsko bližino – izvedba zaključnega asfaltiranja in vseh ostalih spremljajočih del ne more potekati sočasno.

Za vse izvajalce cestnih naložb velja zaveza, da v času trajanja del poskrbijo za ustrezno opozorilno prometno signalizacijo v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in o prometni signalizaciji. V skladu s tem mora izvajalec zagotoviti stalni nadzor nad stanjem ceste in prometne signalizacije ter odpraviti vse pomanjkljivosti.

Po zagotovilih VOC-a se nadzor na Sladki Gori stalno opravlja, pri tem pa nadzorna služba ugotavlja, da je signalizacija večkrat prestavljena in včasih tudi odtujena. Nadzor v primeru ugotovljenih nepravilnosti pomanjkljivosti odpravi, tj. signalizacijo postavi nazaj oziroma jo nadomesti; nazadnje je to storil včeraj zjutraj.

Udeležence v prometu v času izvedbe na cestni infrastrukturi prosimo, da vožnjo prilagodijo razmeram in upoštevajo prometno signalizacijo. Dela pač zahtevajo svoj čas, ob spremenjenih razmerah pa seveda tudi malo več pozornosti, potrpežljivosti in strpnosti. Hvala za razumevanje.

foto: facebook