Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zmaga z 29. Odprtega prvenstva Kozjega v tenisu v Šentjur


Tradicionalno, letos že že 29. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu v organizaciji Tenis kluba Kozje je letos potekalo dva dni, v petek 4. in soboto 5. septembra. Turnir, ki ga neprekinjeno organizirajo že od leta 1992, je letos doživel zanimivo novost. Prvič so namreč pripravili še kvalifikacije, na katerih se je enajst manj izkušenih članov domačega kluba pomerilo za dve mesti v sobotnem turnirju. Zmagovalca kvalifikacij sta postala Nejc Hostnik in Matic Bezamovski, ki sta se tako pridružila dvajsetim prijavljenim udeležencem 29. Odprtega prvenstva v soboto, skupaj je tako na prvenstvu nastopilo rekordnih 31 udeležencev. Poleg domačinov so v soboto nastopili še igralci iz Brestanice, Šentjurja, Sevnice, Rogaške Slatine in Bistrice ob Sotli.

V lepem sončnem vremenu smo lahko spremljali res kvalitetne teniške dvoboje. Že v četrtfinalu smo videli nekaj res zanimivih tekem. Damjan Fila iz TK Brestanica je precej namučil dvanajstkratnega prvaka, člana domačega kluba Blaža Hartla, Aleksander Recko iz Šentjurja je preobrnil že skoraj izgubljeno tekmo proti lani tretjeuvrščenemu Urošu Pavliču iz Brestanice, njegov brat Branko Recko je premagal Damirja Škerla iz Sevnice, v ponovitvi lanskega polfinala pa je bil Tomaž Omerzel iz Brestanice ponovno boljši od člana domačega kluba Mateja Soka. Še bolj izenačeni tekmi sta bili v polfinalu, kjer je Aleksander Recko po podaljšani igri prvič v Kozjem premagal branilca naslova Blaža Hartla, Branko Recko pa je s tesno zmago proti lanskemu finalistu Tomažu Omerzelu poskrbel, da smo drugič v zgodovini spremljali finale med bratoma. Leta 2002 je Blaž Hartl za svojo prvo zmago na odprtih prvenstvih Kozjega v finalu premagal brata Tadeja, letos pa sta se v finalu pomerila brata Recko. Več uspeha v Kozjem je do zdaj imel nekoliko starejši Branko, ki je kar petkrat nastopil v finalu, a vedno izgubil. Tokrat pa mu je le uspelo in je petim drugim in dvema tretjima  mestoma dodal še zmago in prvi vpis na prehodni pokal, Aleksander pa je ob treh tretjih še drugič osvojil drugo mesto. Do ponovitve lanskega finala v tekmi za tretje mesto ni prišlo, saj je Tomaž Omerzel zaradi utrujenosti predal tekmo proti Blažu Hartlu, ki je tako dvanajstim zmagam in dvema drugima mestoma, dodal še četrto tretje mesto.

Pokale in nagrade je najboljšim štirim tekmovalcem predal predsednik kluba Roman Gradišek, ki se je zahvalil vsem udeležencem in si zaželel, da bi naslednje leto, ko bo turnir jubilejni trideseti, letošnji rekord po številu udeležencev še izboljšali. (R.G.)