Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Več novih COVID okužb kot v Rogaški Slatini samo še v Ljubljani


Kar 41 novo potrjenih okužb s COVID-19 je prinesel zadnji avgustovski dan, od tega štiri v občini Rogaška Slatina ter eno v Šentjurju.

Večinoma gre za notranje prenose, saj je uvoženih okužb vse manj. Vladni govorec Jelko Kacin pa je povedal, da je večina novo okuženih že bila v karanteni.

Od 41 novih detektiranih primerov okužbe s koronavirusom jih je 16 iz lokalnih prenosov, 13 neznanega izvora, 7 primerov je še v epidemiološkem poizvedovanju, 5 primerov pa je uvoženih iz Hrvaške, Rusije, Avstrije in dva iz BiH-a.

Razporeditev po krajih in število hospitaliziranih je razvidno iz spodnjih tvitov.

Na območju občin Kozjanskega in Obsotelja je trenutno skupaj 25 aktivno potrjeno okuženih z novim koronavirusom. Od tega 13 v občini Šentjur, 10 v občini Rogaška Slatina in dva v občini Šmarje pri Jelšah.

Infektologinja doc. dr. Mateja Logar o teorijah zarote v zvezi s koronavirusom:

“Teorije zarote so trenutno zelo priljubljene, na žalost celo bolj od znanstvenega konsenza. Na internetu lahko najdemo takšen odgovor na svoje vprašanje, kot ga želimo imeti. Treba je upoštevati priporočila ljudi, ki so ogromno truda in časa vložili v svojo strokovno izobrazbo, ki je ne morejo nadomestiti nepreverjene informacije na spletu. Informacije moramo znati prebrati, vedeti, kdo za njimi stoji in kako je do podatkov prišel”.