Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Pegazovem domu okužen še en zaposleni, včeraj po ena okužba v Šmarju in Šentjurju. Vlada zaostruje ukrepe


V Sloveniji so bile včeraj ob opravljenih 3070 testiranj potrjene 104 okužbe z novim koronavirusom. Prvič od pojava novega koronavirusa v Sloveniji imamo aktivno okuženih preko tisoč oseb, in sicer 1026.

Hospitaliziranih je trenutno že 62 bolnikov s covidom-19, 11 jih potrebuje zdravljenje na intenzivni negi, 9 od teh je priključenih na respirator. Včeraj je umrl en covid bolnik, tako da se je število žrtev te bolezni pri nas povzpelo na 136.

Splošna bolnišnica Celje je od danes naprej ponovno t. i. covid bolnišnica, vendar še zaenkrat na zdravljenje ni sprejela nobenega bolnika s covid-19.

Maske od konca tedna na določenih mestih obvezne tudi zunaj. Lokali bodo obratovali samo med 6. in 22. uro. Vlada pripravlja tudi druge ukrepe.

Včeraj je bilo po podatkih sledilnika covid-19 največ okuženih ponovno potrjenih v občinah Ljubljana 29. Sledita Kranj z desetimi in Maribor z devetimi potrjenimi okužbami. Po številu včeraj potrjenih okužb je na četrtem mestu s šestimi občina Celje, ki je po nekaj tednih ponovno zabeležila občutnejši porast. Celju sledita občini Slovenske Konjice in Braslovče, kjer so potrdili po tri okužbe. Po eno okužbo v občinah na Celjskem, kjer je bilo včeraj skupaj potrjenih 18 okužb, so potrdili še v občinah Žalec, Šentjur, Vojnik, Šmarje pri Jelšah, Zreče in Štore.

V Pegazovem domu v Rogaški Slatini, kjer so imeli do včeraj 13 okuženih stanovalcev in 3 okužene zaposlene, so danes potrdili še eno okužbo pri zaposlenem. Med stanovalci medtem naj ne bi bilo potrjenih novih okužb. Skupaj je torej v Pegazovem domu sedaj okuženih že 17 oseb. V občini Rogaška Slatina sicer včeraj niso potrdili novih okužb.

V Sloveniji že čez tisoč aktivno okuženih

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 187 oseb, največ še vedno v Braslovčah (33), sledijo Rogaška Slatina (24). Sledijo Celje (23), Žalec (18)Šentjur (14), Slovenske Konjice (13), Velenje (10), Vojnik (10), Tabor (7), Šoštanj (6), Šmarje pri Jelšah (5), Zreče (4), Polzela (3), Dobrna (2), Podčetrtek (2), Rečica ob Savinji (2), Šmartno ob Paki (2), Štore (2), Vransko (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Laško, Mozirje, Prebold, Rogatec in VitanjeV Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1026 oseba, največ v Ljubljani, 205 in Mariboru, 106.

Maske tudi zunaj, lokali samo med 6. in 22. uro, bolniška brez obiska zdravnika

Vladni govorec Jelko Kacin je danes naznanil, da konec tedna začnejo veljati spremembe glede nošenja mask v zaprtih javnih prostorih. Maska bo tako obvezna za učence od 7. razreda dalje, dijake in študente. Prav tako bodo morali maske nositi vzgojiteljice, vzgojitelji v vrtcih ter učiteljice, učitelji v razredih vseh stopenj. Nošenje mask bo od konca tega tedna obvezno tudi na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so tržnice, mestna jedra, itd.. S prihodnjim tednom bodo omejili tudi čas obratovanja gostinskih lokalov, predvidoma bodo lahko odprti zgolj med 6. in 22. uro.

Vlada je sklenila tudi, da bo treba ob vstopu v delovne prostore meriti temperaturo zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniški dopust.

Vlada bo pripravila tudi zakonsko podlago, ki bo omogočala bolniško odsotnost do treh dni tudi brez obiska zdravnika.