Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenci OŠ Dobje postali ambasadorji varnega kolesarjenja (foto)


Kolesarstvo je za mnoge način življenja, marsikomu pa vožnja s kolesom predstavlja priročno obliko prevoza v šolo in priljubljeno obliko rekreacije. V zadnjem času se zdi, da prav vsi Slovenci navdušeno kolesarijo, zato ne preseneča, da so aktivnosti v sklopu programa Varno na kolesu ponovno pritegnile veliko število učencev slovenskih osnovnih šol.

Med 16. in 22. septembrom 2020, ko je potekal Evropski teden mobilnosti, so šole aktivno širile sporočilo o varnosti v prometu tudi v svojih krajih in ozaveščale o rabi kolesa kot alternativi drugim oblikam prevoza na krajše razdalje, kot je prihod v šolo in na obšolske dejavnosti.

S kolesom v šolo z učiteljico Magdo Doberšek

Poučne aktivnosti je za mlade kolesarje pripravila tudi OŠ Dobje, ki je v letošnjem šolskem letu postala ena izmed ambasadork varnega kolesarjenja. Učenci so tako imeli priložnost preizkusiti svoje spretnosti in veščine na atraktivnem kolesarskem poligonu. Učenci so bili nad njim navdušeni, saj so s pravo mero znanja in spretnosti uspešno premagovali ovire in pridobljeno teoretično znanje preizkusili tudi na kolesu.

Za učence petih razredov so na šoli pripravili tudi športni dan, na katerem so mladi kolesarji raziskovali okolico, opazovali promet in se obenem še dobro razmigali.

Kolesarska vročica se po odličnih predstavah naših profesionalnih kolesarjev širi tudi po osnovnih šolah

Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, je ob tem povedala: »Kolesarska vročica se po odličnih predstavah naših profesionalnih kolesarjev širi tudi po osnovnih šolah. Odgovornost odraslih, da naše najmlajše spodbudimo k varni udeležbi v prometu, je zato še toliko večja.« Ob tem je vodja programa pozdravila tudi aktivnosti učencov OŠ Dobje: »Veseli nas, da so učenci OŠ Dobje, lanskoletni finalisti programa Varno na kolesu, postali amabasadorji varnega kolesarjeja in v lokalnem okolju aktivno ozaveščajo o pomenu trajnostne mobilnosti, varne udeležbe v prometu in najmlajše spodbujajo h gibanju.«

Varno na kolesu letos že devetič zapored združuje šolarje po vsej Sloveniji ter jih spodbuja k varnem in trajnostnem kolesarjenju v šoli in prostem času. Do danes je pri projektu sodelovalo že 26.000 mladih kolesarskih navdušencev iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol.