Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski ponos ob prejemu nagrade Košarkarske zveze Slovenije


Ob praznovanju 70-letnice Košarkarske zveze Slovenije bo le-ta na nocojšnji tekmi superpokala v Kranju izročila priznanja in nagrade nekaj posameznikom za prispevek k razvoju slovenske košarke.

V tem mesecu je potekal razpis, v katerem so člani KZS predlagali kandidate za posamezne nagrade, o nagrajencih pa je na dopisni seji odločal Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije. Nagrada KZS bo nocoj romala tudi v Košarkarski klub Šentjur. Prejel jo bo Jože Palčnik.

Jože Palčnik

Jože Palčnik je eden tistih srečnežev, kateremu je košarka postala način življenja. KK Šentjur se je pridružil pred osemnajstimi leti, kot peti predsednik kluba. Predsedniško funkcijo je opravljal devet let. S kasnejšim umikom z omenjenega položaja se ni oddaljil od kluba. Še bolj se je posvetil intimnemu prizorišču, kjer v stiku s številnimi sponzorji in prijatelji športa pomaga zagotoviti materialno osnovo za nemoteno delovanje šentjurskega športnega kolektiva.

Zaradi neskončne košarkarske strasti je Jože Palčnik športni navdušenec brez primere. Najprej na lokalni, nato še na državni ravni. Največje slovenske košarkarske športne dosežke je spremljal ob igriščih širom sveta (Beograd, Helsinki, Istanbul, Miami …). Spremljanje matičnega košarkarskega kluba mu je samoumevna. Redke so bile namreč  tekme KK Šentjur v preteklosti, ki jih ni spremljal v živo. Soustvaril je zgodbo neprekinjenega dvajsetletnega delovanja kluba v prvi slovenski ligi, postati državni prvak in zmagovalec superpokala. Športna sredina KK Šentjur je dala v tem obdobju prepoznavne trenerje, igralce in množico v anonimnost potisnjenih posameznikov, ki so s pomočjo kluba oblikovali zdrav življenjski slog.

Jože Palčnik je kritičen in intenziven v soočanjih z različnimi pogledi v košarki. Zna poslušati in izraziti svojo misel. Pri tem je razpet med silovitostjo izbruha in meditativno zadržanostjo, svetovljansko modrostjo realnosti in nostalgijo košarkarske »jugo« romantike. In, če kdo, potem si je tudi Jože Palčnik nagrado Košarkarske zveze Slovenije več kot zaslužil, saj že vrsto let daje izjemen prispevek k ohranjanju in razvoju košarke.

M.K.